• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Nemrut'ta boz ayılar kamp kuranlara böyle saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalderaya ayrı bir güzellik katan ayıların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ülkenin farklı illerinden kalderaya gelen doğaseverler, ayılara ilgi gösteriyor.

Yanlarından getirdikleri yiyecekleri ayılara veren vatandaşlar, o anları fotoğraflamak istiyor. Vatandaşların ilgi odağı haline gelen ayılar gün geçtikçe tehlike oluşturuyor.

Zaman zaman ayılar, gelen araçların yolunu kesiyor, kamp kuran vatandaşlara saldırıyor, piknikte sofra kuranlara davetsiz misafir oluyorlar.

Gelen misafirleriyle birlikte Nemrut Krater Gölü Kalderasında kamp kuran doğasever Abidin Araboğa, ayıların saldırısına uğradı.

O anlar araçta bulunan başka biri tarafından kayda alındı. 4 adet ayının aracın yolunu kestiğini gören Araboğa, önce camını açtı, sonra ayıya şeker vermek istedi. Bu esnada ayı, camdan elini uzatan Araboğa'ya saldırdı.

Saldırı esnasında ani bir refleksle elini içeri almaya çalışsa da Araboğa yara almaktan kurtulmadı. Ayıların vatandaşlar için tehlike oluşturduğunu dile getiren Araboğa, ayılara yaklaşılmaması uyarısında bulundu. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir