• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Bakır: Derslik açığını geçici olarak çözebilecek tedbirler alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışmaları kapsamında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamada bulundu.

Kentte depremden önce resmi ve özel 777 okulda 7 bin 594 derslikte 182 bin 325 öğrenci ile eğitim faaliyetlerinin devam ettiği esnada 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında, yaklaşık 51 bin öğrencinin il dışına çıktığını anımsatan Bakır, "Ancak 27 Mart 2023 tarihinde taşra ilçelerimizdeki okulların, nisan ayında ise bütün okulların açılması ile birlikte öğrenci geri dönüşleri olmaya başlamış ve 21 bin öğrencimiz geri dönmüştür." dedi.

11 Eylül'de okulların açıldığında yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte Malatya’daki derslik açığını en azından geçici olarak ta olsa çözebilecek bütün tedbirlerin alındığını belirten Bakır, "Kalıcı çözümler için yatırım kapsamına alınan okulların tamamlanmasıyla, derslik sayısı itibarıyla 6 Şubat'tan önceki rakamların bile üstüne çıkacaktır. Kısa vadede prefabrik, konteyner ya da çelik, hafif çelik yapılarla eğitim öğretim sürecin sağlıklı bir şekilde başlatacak tedbirler alınmıştır." diye kaydetti.

Bakır, "Malatya’da görev yapan öğretmenlerin büyük çoğunluğuyla görüşmeler yapılmış ve öğretmenlerin barınma ihtiyaçları tespit edilmiştir. Öğretmenlerin barınma ihtiyacı ile ilgili şu ana kadar 400 konteyner teslim edilmiş ve 510 konteynerin ise öğretmenlerimize teslimi için çalışmalar devam etmektedir." dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu psikolojik destek üniteleri ve rehberlik faaliyetleri ile ilgili çalışmaların tamamlandığını aktaran Bakır, "Aynı zamanda öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu akademik derslerde Destekleme ve Yetiştirme Kursları merkezleri belirlenmiş ve bu kurs merkezlerimizde 11 Eylül itibariyle eğitimler başlayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir