• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Faruk Dinç: Gençlerin yaptığı çalışmalar desteklenmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Mersin Milletvekili Faruk Dinç, beraberindeki heyet ve ailesi ile birlikte Ankara Etimesgut Havaalanında açılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'i ziyaret etti.

Yaptığı ziyaret sonrasında İLKHA muhabirine konuşan Dinç, yapılan çalışmaların Türkiye adına bir inkılap niteliğinde olduğunu belirtti.

Dinç, “Bugün Gençlik Kollarımız ile birlikte Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST programına katılım sağladık. Bu programda gençlerimizi ziyaret ettik. Lise öğrencilerini, üniversite öğrencilerimizi ziyaret ettik ve memleketimizin ileriye götürülmesi adına yapılan icraatları gördük. Açıkçası şahsım adına çok sevindim, memleketimiz adına çok sevindim. Yani bu teknoloji festivallerin yapılması, gençlerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarılması, memleketimiz adına çok önemli ve kıymetlidir. Biz bunların artırılmasını istiyoruz. Gerçekten bu konuda gençler desteklenmelidir ve gençlerin yetenekleri ortaya çıkarılmalıdır. Yıllardır hep Batı taklitçiliği yaptık, Batı'ya bağımlı kaldık. Teknoloji açısından sürekli Batı'ya bağımlı kaldık. Ama geç de olsa yapılan bu çalışmalar önemlidir ve memleketimiz adına çok kıymetlidir. Çünkü mühendislerin yaptığı çalışmaları, üniversite öğrencilerin yaptığı çalışmalar, gençlerimizin eğitimi alanında olsun, uzay alanında olsun, tarım alanında olsun ortaya koydukları maharetler bizi ileriye götürecek maharetlerdir.” dedi.

“Yapılan teknolojik çalışmalar memleketimiz adına bir inkılap niteliğindedir”

Yaşanan ekonomik sıkıntıların başında dışa bağlılığın geldiğini dile getiren Dinç, “Artık bu teknolojik çalışmalarla inşallah kendi kendine yeten bir Türkiye ortaya çıkacaktır. Bu çalışmalarla ülke belki teknolojik bazında da bağımsız olacaktır. Çünkü teknolojik olarak da dış ülkelere bağımlılığımız vardır. Bu yönüyle bu çalışmalar önemlidir. İnşallah memleketimiz adına da çok kıymetli çalışmalar ortaya çıkacaktır. Bu çalışmaları yapan gençlerimizi tekrardan tebrik ediyorum. Bu çalışmaların daha da arttırılması ve daha da geliştirilmesi için imkanların sağlanması lazım. Maddi imkânı olmayan gençlerimizin özellikle maddi konusunda sıkıntı çektiklerini dile getiriyorlar. Bu yönüyle yetkililere de çağrımız şudur: Teknoloji noktasında gençlerimizin yaptığı çalışmalar her türlü desteklenmelidir. Yapılan bu teknolojik çalışmaları da inşallah memleketimiz için bir inkılap niteliğinde değerlendiriyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir