• DOLAR 32.218
  • EURO 35.305
  • ALTIN 2523.528
  • ...
Bugün deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Az önce deprem nerede oldu 2023
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri  merkezli dokuz saat arayla şiddetli iki deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Adana, Kilis, Osmaniye, Gaziantep'te büyük bir yıkıma neden oldu. Resmi rakamlara göre depremler nedeniyle  Türkiye'de en az 50 bin 783, Suriye'de en az 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti ve  122 binden fazla kişi  yaralandı. 

Asrın felaketi olarak tanımlanan deprem sadece Türkiye'de değil Suriye, Irak, Lübnan, İran, Kıbrıs'tan da hissedildi. Depremler Almanya'nın toplam yüz ölçümü kadar bir bölgede hasara sebep oldu. Depremlerden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edilirken hükümet depremler nedeniyle en yüksek acil durum olan 4. seviye alarm ilan edildiğini açıkladı.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan rapora göre depremlerin Türkiye ekonomisine toplam maliyeti 2 trilyon lira (103,6 milyar $) oldu. 

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum depremlerin oluşturduğu hasarla ilgili açıklamasında "Depremden etkilenen illerimizde bugüne kadar 5 milyon 158 bin 93 bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 728 bin binada inceleme yapıldı. İçerisinde 637 bin 222 bağımsız bölümden oluşan 227 bin 27 binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespitini yaptık. Kahramanmaraş'ta ise 123 bin 306 bağımsız bölümden oluşan 48 bin 873 binanın acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık." demişti. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin artçı sarsıntılar yedinci aya yaklaşırken hala devam ediyor. Riskli olarak tanımlanmayan bölgelerde dahi sarsıntılar devam ediyor. Her gün birçok yerde sarsıntılar meydana geliyor. Kahramanmaraş merkezli depremler gözleri Marmara'ya çevirdi. Vatandaşlar Marmara'da beklenen 7 üzeri depremden endişe ediyor ve depremleri yakından takip ediyor. 

NEREDE KAÇ ŞİDDETİNDE DEPREM OLDU?

Türkiye'de  meydana gelen depremlerin nerede ve hangi büyüklükte olduğunu aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz;

SON DEPREMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir