• DOLAR 32.259
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2445.482
  • ...
TEKNOFEST Ankara etkinliğinde başkentliler duygularını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul'dan sonra yolculuğuna Ankara ile devam ediyor.

3 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek olan TEKNOFEST festivalinde İLKHA muhabirlerine konuşan vatandaşlar, yerli üretim hava araçlarından Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka TEKNOFEST'in gurur verici olduğunu dile getirdi.

"Gökyüzünde uçakları izlemek bana umut verdi"

TEKNOFEST'in Ankara'da olmasını mutlu bir şekilde karşıladıklarını dile getiren Burak Er, "Burada yerli uçakları seyretmek gerçekten gurur verici. Çok mutluyum. Buradaki teknolojik aletleri izlemek bana inanç verdi. Gökyüzünde uçakları izlemek bana umut verdi. Benim hedefim de savaş uçağı pilotu olmak." dedi.

Ülke olarak küllerinden doğduklarını belirten Zeki Ceylan, "Bu aşkın bizi zafere taşıyacağını düşünüyorum. Gençlerimize Allah kuvvet versin. Onlarla gurur duyuyoruz. Burada bulunan uçaklarımız dünyada ses getiren teknolojiler arasında yer arıyor. Gerçekten bu çalışmaların dünyada ses getirmeye devam edeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST'in çok güzel geçtiğini söyleyen Ahmet Kaan Özdemir, "Havacı olmak istiyorum. Aynı zamanda havacılık lisesinde okuyorum. Bu yüzden TEKNOFEST benim için bulunmaz bir nimet. Ankara'da olması benim için çok iyi oldu. Şu an da uçak teknisyenliği okuyorum ilerde ise üniversitede pilot olmak istiyorum. Burası benim havacılık şevkini daha fazla arttırdı." ifadelerine yer verdi.

"Yerli araçlar bizim için bir devrim niteliğinde"

Mahmut Duruşlu, "Burada bulunan her şeyin yerli ve milli olması benim için gurur verici bir durum. Yerli araçlar bizim için bir devrim niteliğinde. Ülke olarak iyi bir yerlere gelmemiz açısından çok önemli bir çalışma. Bu bir başlangıç ve inşallah devamı gelecektir. Biz gençlerimize ve mühendislerimize güveniyoruz. Ben bir öğretmen olarak çocuklarıma ve öğrencilere yeni üretilen bütün her şeyi onlara öğretmeye çalışıyorum. Bu teknolojiyi daha da geliştirmek lazım." şeklinde belirtti.

TEKNOFEST'in çok güzel olduğunu ve gezmek için sabırsızlandığını belirten Büşra Nur Göktürk, çocukların ve geleceğin daha iyi yerlere gelmesi için her sene bu etkinliklerin olması gerektiğini vurguladı.

TEKNOFEST hakkında duygularını paylaşan Bilal Orhan, şu ifadelere yer verdi:

"Burada olan çalışmaların hepsini gençlerin gelip görmesini tavsiye ediyorum. Faydalı olacağını da düşünüyorum."

"Bu tür etkinlikler gençlere yol gösterici olacaktır"

Yıllardır bu tür çalışmaları takip ettiğini belirten Abdüllatif Faslı, "Daha önceden de TEKNOFEST'e gitmeyi arzu ederdik ama bugüne nasip oldu. Ailece bu festivale katıldık. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Duygularımız açığa çıktı. Bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni ediyorum. Bu tür etkinlikler gençlere yol gösterici olacaktır." şeklinde konuştu.

TEKNOFEST'i hep televizyonda izlediğini belirten Muammer Kaya, şu şekilde konuştu:

"Ankara'da olduğu için çok mutluyum. Bu etkinliği düzenleyenlerin eline ve emeğine sağlık. Canlı gelip görmek gerçekten bambaşka bir duygu. Canı gönülden burada bulunan çalışmaların çoğalmasını istiyorum. Bütün ülkedeki gençlerin inşallah buradaki buluşları devam ettirmeleri ve ilerletmelerini canı gönülden istiyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir