• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Narçin'den "Ziraat Fakültesi taşınmasın, eksiklikleri giderilsin" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan Ziraat Fakültesi'nin merkez kampüse taşınması kararı İdil halkının da tepkisine neden oldu.

Şırnak Üniversitesi, İdil'de bulunan fakültenin eksiklikleri olduğu gerekçesi ile geçici olarak merkez kampüse taşınması kararı almıştı.

HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Mehmet Selim Narçin, eksikliklerin giderilmesini isteyerek fakültenin merkeze taşınmaması gerektiğini söyledi.

Açıldığı yıldan beri Ziraat Fakültesi'ne yatırım yapılmadığını belirten Narçin, "İdil Ziraat Fakültesi 2010 tarihinden beri eğitim vermektedir. Bölge olarak ziraate elverişli olması nedeniyle fakülte burada kurulmuştur. Tarım arazilerinin çok ve geniş alanlara sahip olması nedeniyle Şırnak bölgesinde en çok bu hakka sahip olan ilçe İdil'dir. Açıldığı tarihten bu yana üniversite bünyesinde herhangi bir yatırım yapılmamıştır. Eksik olan bina, yurtlar ve lojmanlar yapılmamıştır. Şırnak Üniversitesi bünyesinde birçok fakülte, öğrenci yetersizliğinden kapanma aşamasına gelmiştir. Ziraat Fakültesi öğrenci bakımından kontenjanları sürekli dolu olan bir fakültedir. Bunun için bu hakkın buradan alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Bu hak İdil'e verilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Ziraat Fakültesi kaldırılırsa İdil halkı için zulümdür"

Eksikliklerin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Narçin, "Her üniversitenin eksiklikleri mevcuttur. Bugün İdil'de yurt ve lojman sıkıntısı olabilir. Bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eksikliklerin giderilmesi gerekiyor, fakültenin taşınmaması lazım. Bugün fakültenin burada bulunması ekonomik anlamda da faydalıdır. Fakültenin İdil'den alınmaması için herkesin elini taşın altına alması lazım. Eğer bu Ziraat Fakültesi kaldırılırsa İdil halkı için zulümdür. İlçemizde üretim yapacak fabrika yok, iş alanları yok. Fakülte İdil'de kalsın diyoruz." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir