• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İETT araçları neden arıza yapıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan kazalar. Ardı arkası kesilmeyen arızalanmalar. Megakentin başı ulaşım ile dertte.

Bazen İETT otobüslerinin, bazen metrobüslerin, bazen ise metroların arızalandığı İstanbul'da yaşanan sorunlar çözülemiyor.

Seyir halindeki otobüslerin yanması ya da metrobüslerin arızalanmasının altında yatan en büyük nedenlerden biri araçların bakım ve onarımının yapılmaması. Öte yandan uzmanlar denetim konusuna vurgu yapıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı konuyla ilgili, “Araçların her geçen gün yaşlanması bu arızaların en büyük sebebi. Burada yapılması gereken önemli iş, filonun yenilenmesi. Metrobüs gibi bir günde 1 milyon taşıyan sistemin otonom sisteme dönüşmesi. Hem fazla kilometre yapmış, 1 milyon km hizmet ömrü düşünülürse 2 milyona yaklaşmış. Hem yaşlanması hem yoğunlaşan trafik hem iklimin yüksek sıcaklıkta olması araçlarda arızaları artırıyor, arızaları yoğunlaşan trafikte hissediyoruz. Sürücülerin son derece eğitiminin denetiminin sürüş esnasındaki denetiminin son derece önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

CNN Türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir