• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Destici AK Parti'ye vergi resti çekti ve yerel seçim kararını açıkladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Durmaz- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon'da düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin konuştu ve vergi adaletsizliği üzerinden hükümete tepki gösterdi. 

Haftalardır "vergideki adaletsizlikten" bahsettiğine dikkati çeken Destici, "Onu da bazıları yanlış yorumluyorlar, ben servet vergisinden bahsetmiyorum. Benim bahsettiğim çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacaksın. 'Akaryakıt alırken asgari ücretli ile Türkiye'nin en zengini aynı vergiyi ödemesin' diyorum." ifadesini kullandı.

"HİÇ ÖYLE BİR ŞEY YOK"
Destici, Meclis'te partisinin grubu bulunsaydı denge oluşturacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"'Bunları yapıyorsunuz, yapmıyorsanız biz o zaman gereğini yapıyoruz' derdik. Ama milletimiz bize bu yetkiyi vermedi. Onun için bize dönüp de 'Siz de bunları desteklediniz, vebale ortaksınız...' Asla değiliz, hiç öyle bir şey yok. Doğruyu destekledik, yanlışı desteklemedik, desteklemiyoruz. Milletimiz seçimde gereğini yapsaydı. Milletimiz böyle takdir etti, eyvallah saygı duyuyoruz. Ama şimdi BBP'den hesap soramaz. Kimi Meclis'e gönderdiyse ondan soracak, kendisinden başlayarak. Vergideki adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi lazım. Hayat pahalılığı mücadelesinin azimle sürmesi lazım, maaşlarda, ücretlerde her alanda adalet sağlanması lazım. Her alanda ve ivedilikle de emeklilerimizin mağduriyetinin hızlı bir şekilde ortadan kaldırılması lazım."

Yerel seçimlere de partilerinin amblemi ve adaylarıyla katılacaklarının altını çizen Destici, "BBP, tüm hazırlığını buna göre yaptı. Aynı zamanda BBP, Cumhur İttifakı'nın bir parçasıdır. Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun olarak hareket edecektir." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir