• DOLAR 32.346
  • EURO 35.377
  • ALTIN 2520.089
  • ...
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) tarafından 2007 yılında erişime açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), sözlü ve yazılı sınav notları ile beraber; devamsızlık, haftalık ders programı, sınav tarihleri, merkezi sınav giriş belgeleri veya tercih sonuçlarının öğrenildiği bir web yazılımıdır.

e-Okul VBS giriş ekranı, yıl içerisinde hemen hemen her gün öğrenciler ve veliler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. e-Okul öğrenci giriş ekranı ile öğrenciler kendi sınav tarihlerini öğrenebildikleri gibi, sözlü veya yazılı sınav sonuçlarını da görüntüleyebilmektedir. Veliler ise MEB e Okul VBS giriş ile çocuklarının derslerdeki son durumu hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, sözlü ve yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

Tüm öğrenciler e-karnelere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşabilmektedir. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de e-Okul VBS giriş üzerinden erişebilmektedir.

Öğrencilerin tüm bunları görüntüleyebilmek için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş sayfası üzerinden T.C kimlik numarası ile Okul numaralarını doldurarak giriş yapmaları gerekmektedir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir