• DOLAR 32.259
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2401.031
  • ...
"Irak sermayesini Mersin'e çekmek istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Genel Merkezi Mersin'de bulunan Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak sermayesini Mersin'e çekmek istediklerini belirtti.

 

TISİAD Başkanı Kılıç, bakir Irak pazarında Türkiye'nin daha fazla yer alması ve Irak sermayesinin özellikle Mersin'e yatırım yapması amacıyla çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekerek, "Derneğimiz henüz yeni bir dernek olmasına rağmen üye sayımız her geçen gün artıyor. Irak bizim için önemli bir pazar ve Almanya'dan sonra en fazla ihracat yaptığımız bir ülke. Müteahhitlik hizmetlerinde de Türkmenistan'dan sonra en fazla proje aldığımız ikinci ülke. Lojistikte de Türkiye'nin bir yıldaki sefer sayısının yarısından fazlası Irak'a yapılıyor. Amacımız bu pastadan Türkiye'nin daha fazla pay almasıdır." ifadelerini kullandı.

 

Bugün Irak'ta Türkiye mallarına çok fazla rağbet olduğunu bilgisini veren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Erbil kentindeki mağazaların hemen hemen hepsinde Türkiye markaları yer alıyor. Dernek olarak Irak'la ilişkililerimizi daha fazla geliştirmeliyiz. Bu amaçla Irak'a geziler düzenliyoruz. 25-29 Ekim tarihleri arasında Erbil'e, Aralık ayında da Süleymaniye'ye bir çıkarma yapacağız. Türkiye iş adamlarını oraya götüreceğiz ve yatırım imkânlarını yerinde görmelerini sağlayacağız. Irak'tan gelen heyetleri de Mersin'de ağırlıyoruz. Irak'la ticarette yaşanan sorunların çözüm noktasında çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Irak'la yoğun ticari ilişkileri olan illerimizde de şubeler açmayı düşünüyoruz. Silopi 'de temsilcilik açtık. Bunların yanı sıra Irak sermayesini Mersin'e çekmek istiyoruz." (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir