• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Gümüşhane'nin suyu temizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GÜMÜŞHANE-Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı yaptığı açıklamada," Şehir içme suyumuz, Belediyemiz görevlilerince tedbir amaçlı periyodik olarak klorlanmaktadır. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce de sularımız periyodik olarak tahlil edilmekte olup, bu tahliller sonucunda bugüne kadar insan sağlığını etkileyecek herhangi bir olguya rastlanmamıştır. Yaz aylarında genellikle insanlarımız değişik nedenlerden dolayı rahatsızlanabilmektedir. Sağlık kurumu yetkililerinin ve doktorlarımızın ifadelerine göre, bu rahatsızlıkların nedenlerinin başında yıkanmadan yenen sebze ve meyve gelmektedir. Yıkanmadan yenilen meyve veya sebzeden dolayı ishal ve benzeri rahatsızlıklar olabilmektedir." dedi.

 

"Çoğu kez de kırsal kesimde oturan vatandaşlarımızın yaşadığı rahatsızlıklar, Gümüşhane şehir içme suyundan kaynaklandı gibi gerçeği yansıtmayan bir şekilde kamuoyuna yansıtılabilmektedir." diyen Canlı, "Bu tür gerçeği yansıtmayan haberlere vatandaşlarımıza itibar etmemesini istiyoruz. Vatandaşlarımız şunu çok iyi bilsinler ki suyumuz gayet temizdir. Gönül rahatlığıyla şehir içme suyunu kullanabilirler.
Bu konuda tereddüdü olan vatandaşlarımız, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden gerekli bilgileri alabilirler" ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir