• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yoğun ilgiyle karşılanan Proje İmam Hatip okullarının sayısının artırılması isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başarılı öğrenciler yetiştiren Proje İmam Hatip okullarına ilgi her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'da, öğrenciler, Proje Anadolu İmam Hatip okullarına girmek için ter döktü.

28 Şubat döneminde imam-hatip olmaktan çıkarılmaya çalışılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu, ciddi kısıtlamalarla, engellemelere rağmen imam hatip olarak eğitim ve öğretime devam ediyor.

Şanlıurfa Merkez Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Proje Okulu bünyesinde 150 kişilik ortaokul kontenjanı için düzenlenen sınava yaklaşık 700 öğrenci katıldı.

Bugün yapılan öğrenci seçme sınavında öğrenciler sınavda ter dökerken velilerin ise okul bahçesinde heyecanlı bekleyişi vardı.

Seçme sınavı 27 Ağustos Pazar günü saat 10:00’da başladı.

2022-2023 Eğitim Yılı başından sonuna kadar 4. Sınıf müfredatı ve kazanımlarına göre hazırlanmış 60 soruluk çoktan seçmeli testten oluşan sınav süresi 90 dakika sürdü.

Sınavla ilgili konuşan eğitimci ve veliler imam hatip proje okulunun akademik başarısından ötürü rağbetin her geçen yıl arttığını söyledi.

"Yaklaşık 700 kişi müracaat etti"

Bekir Engül

İLKHA'ya konuşan Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Bekir Engül, "Okulumuz, Şanlıurfa'nın en iyi ortaokullarından biridir. Yaklaşık 1 ay okul müdürü ve yöneticilerimizle beraber önce ilana çıktık. Okulumuza seçmeyle alınacak. Yaklaşık 700 kişi müracaat etti. 700 kişi arasından Şanlıurfa'nın en iyi 150 kişisi seçilip ayrı ayrı sınıflarda kolej mantığıyla eğitim ve öğretime devam edecekler. 2 defa bu heyecanı yaşadım. Bu sabah gelmek istedim. Velilerimizle, öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle beraber bu heyecanı tekrar yaşamak istedim. Eksikliler olabilir, sıcak havada çocuklar sınava girecek diye, su ihtiyaçları olabilir diye yanlarında bulunmak istedim." dedi.

"Proje imam hatip okullarının ve liselerin açılması çok önemli"

28 Şubat döneminde okulun imam-hatip olmaktan çıkarılmaya çalışıldığını vurgulayan Engül, "Okulumuzda hafızlık, Kur'an eğitimi, İngilizce ve özel sınıf var. Yaklaşık 7 tane sınıfımız olacak. Seçkin bir okul ve İsmi de seçkindir. Bu okulun yerini hibe eden amcamız özellikle imam hatip dışında herhangi bir işlev için kullanılmaması şerhini koyduğundan dolayı 28 Şubat döneminde bu okul imam-hatip olmaktan çıkarılmaya çalışıldı. Yıllarca inşaat halinde kalmasına rağmen imam hatip olarak devam etti. Okula talep çok yüksek seviyededir. Bu tür okulların sayısının artırılması, sadece imam hatip okullarının açıklaması değil proje imam hatip okullarının ve liselerin açılması çok önemli. Buna benzer kız imam hatip okullarının açılması da gerekiyor. Öğrencilerin sınavla alınması gerekiyor. Ciddi şekilde Şanlıurfa eğitim konusunda çok gerilerde. Bu açığı kapatmak için bu tür okulların sayısının artırılması gerekiyor." diye konuştu.

"Proje okullarının çoğaltılması gerekir"

Mehmet Emin Baytar

İmam hatip proje okullarının artırılması gerektiğini ifade eden Mehmet Emin Baytar, "Bu sabah çocuğumu okula getirirken hem heyecanlandım hem de duygulandım. Kapıdan girer girmez okulun avlusuna baktım. Ciddi bir teveccüh, ciddi bir kalabalık var. Yüzlerce aile çocuğunun elinden tutarak bu proje okulunda sınava getirmiş. Bu beni çok heyecanlandırdı. 1986-1987 eğitim öğretim döneminde ilk ortaokul birinci sınıf öğrencisi olarak eğitime burada başladım. Ortaokulu burada bitirdim. Bugünde çocuğumu imam hatip ortaokulunda sınava girip kayıt ettirmek üzere gelmem beni çok duygulandırdı. Ne kadar şükredersek azdır. Çok zorlu süreçten geçerek bugüne kadar gelmişiz. Bir zamanlar ciddi mahrumiyetlerle bu süreç yürütüldü. Ciddi kısıtlamalarla, engellemelerle karşılaşıldı ama bugün itibariyle Allah'a hamd ediyoruz. Çok güzel bir seviyede, çok ciddi bir teveccüh var fakat bu teveccühe karşılık 150 öğrenci sınavla alınabilecek. Gönül isterdi ki farklı yerlerdeki okulların her birinde keşke 150 öğrenci alınsaydı. Bu proje okulları güzel bir nimettir, güzel bir imkandır. Proje okullarının çoğaltılması gerekir. " şeklinde konuştu.

"Dini okulların artırılmasından yanayız"

Recep Erten

Recep Erten ise "Biraz heyecanlıyız. Akçakale'den geliyoruz. Bu gibi proje okullarının artırılmasını talep ediyoruz. Akçakale'de böyle bir okul olmadığı için buraya geldik. Böyle dini okulların artırılmasından yanayız. Müslüman dinine sahip çıkması için bilgili olmalı. Çocuğumu buraya getirmemin sebebi, Kur'an hafızlığı ve proje okulu olduğu içindir. " ifadelerini kullandı.

"Öğrenci kontenjanının armasını talep ediyoruz"

Abdulhalık Olak

Proje ve hafızlık okullarının artırılması gerektiğini söyleyen Abdulhalık Olak, "Bu okulu tercih etmemizin sebebi, ortaokul imam hatip olmasıdır. Bu tür proje ve hafızlık okullarının artmasını istiyoruz. Özellikle velilerimizin buraya rağbet etmesi bizi gerçekten duygulandırıyor. Bu rağbetin artmasını temenni ediyoruz. Aynı şekilde öğrenci kontenjanının armasını talep ediyoruz. Kontenjan artsın ki Müslüman kardeşlerimiz faydalansın." dedi.

Çocuğunu sınava getiren bir veli ise şunları ifade etti:

"Bu okulu seçmemizin sebebi çocuklarımızın geleceği içindir. Evlatlarımızı yetiştirmemiz için imam hatibi seçmemiz gerekir. İmam hatip okuduğunda en azından biz öldükten sonra Fatiha, Kur'an okuması, İslamiyeti bilmesi gerekir. 21. Yüzyılda çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekir. 40 yıl önceki günleri nasıl arıyorsak şu anda da 40 yıl önceki edep ve terbiye ile çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekir. Herhangi sarma bir okula gönderirsek çocuklarımız elimizden kaçar. " (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir