• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Proje imam hatip okullarında okumak için ter döktüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başarılı öğrenciler yetiştiren proje imam hatip okullarına ilgi her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'da, öğrenciler, proje nadolu imam hatip okullarına girmek için ter döktü.

28 Şubat döneminde imam-hatip olmaktan çıkarılmaya çalışılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu, ciddi kısıtlamalarla, engellemelere rağmen imam hatip olarak eğitim ve öğretime devam ediyor.

Şanlıurfa Merkez Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Proje Okulu bünyesinde 150 kişilik ortaokul kontenjanı için düzenlenen sınava yaklaşık 700 öğrenci katıldı.

Bugün yapılan öğrenci seçme sınavında öğrenciler sınavda ter dökerken velilerin ise okul bahçesinde heyecanlı bekleyişi vardı.

Seçme sınavı 27 Ağustos Pazar günü saat 10:00'da başladı.

2022-2023 Eğitim Yılı başından sonuna kadar 4'üncü sınıf müfredatı ve kazanımlarına göre hazırlanmış 60 soruluk çoktan seçmeli testten oluşan sınav süresi 90 dakika sürdü.

Sınavla ilgili konuşan öğrenciler, sınavın kolay olduğunu söyleyerek imam hatip okullarında okumak istediklerini dile getirdiler.

"Diğer karma okulları tercih etmeyi düşünmüyorum"

Muhammed Münir Baytar

Karma okul yerine imam hatip okuluna gitmeyi istediğini belirten Muhammed Münir Baytar, "Sınavım çok iyi geçti elhamdülillah. Sorular da güzeldi. Beğendiğim sorular çıktı, sınava çalışmıştım. Elhamdülillah kolay sorulardı. Bu okul hem eğitim öğretim açısından iyi hem de imam hatibi sevdiğim için okumak istediğim için seçtim. Diğer karma okulları tercih etmeyi düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarıma da imam hatip okullarını tavsiye ediyorum." dedi.

"İmam hatipte dini konular öğreniyoruz"

Hüseyin Gülebak

Dini bilgiler öğrenmek için imam hatibe gitmek istediğini söyleyen Hüseyin Gülebak, "Sınavım güzeldi, kolaydı. İngilizceyi fazla bilmediğim için çok yapamadım. Diğer dersleri çözdüm. Bu okul çok güzel. İmam hatipte dini konular öğreniyoruz. Karma eğitim yok." diye konuştu.

"İmam hatipte çok iyi öğrenciler oluyor"

Yusuf Olak

Sınavla ilgili duygularını paylaşan Yusuf Olak, "Sınav iyiydi. Zor değildi, kolaydı. Herkesin böyle sınav ve okullara gelmesi gerekir. Sınav dediğin çalışılarak olur. Çalışmayan kazanamaz. İmam hatipte çok iyi öğrenciler oluyor. Biz de onların arasına girmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Kur'an hafızı olmak istiyorum"

Sınavı kolay bulan Muhammed Hamza Demir, "Sınav kolaydı. Sınav güzeldi. Bu sınavı çalışarak geçeceğim. İnşallah birinci veya beşinci olurum. Kur'an hafızı olmak istiyorum." dedi.

"İnşallah bu okulda eğitim göreceğim"

İmam hatip okulunu sevdiğini söyleyen Asım Başıbeyaz, "Sınav çok kolaydı. Bu okula yaz Kur'an kursuna da geldim. Bu okulu çok sevdim diye sınava girdim. Sınav kolaydı. İnşallah bu okulda eğitim göreceğim." diye konuştu.

Aslan Taşkın ise, "Sınavım iyi geçti. Sınav çok kolaydı. İnşallah bu okula gelirim; çünkü bu okul proje okuludur. İmam hatip olduğu için bu okulu tercih ettim." şeklinde konuştu.

Mehmet Emin Taşkın, "Bu okulu seviyorum. Hafızlık için geldim. Bu okul diğer okullara göre daha iyi." diyerek seçilecek 150 kişiden biri olmak istediğini söyledi.

Ahmet Kara, Cebrail Maraz, Fatih Ece, Şükrü Kırgıl ve Hali İbrahim Engül ise sınavı kolay bulduklarını söyleyerek imam hatip okulunda okumak istediklerini vurguladılar.

Bir öğrenci ise sınavın kolay bulduğunu söyleyerek seçilecek 150 kişinin arasına girmeyi dileyerek dini bilgiler öğrenmek için imam hatibi tercih ettiğini ifade etti.

"Sınav herkese kolay değil"

Sınavın çalışılarak kazanabileceğine dikkat çeken diğer bir öğrenci ise, "Sınav hem kolay hem de zor sayılabilir. Sınav çalışarak kazanılır. Sınav herkese kolay değil. Sokakta oynayıp eve gelirsin ve yatarsın, daha sonra sınava girersin ama böyle kazanamazsın. Belirli zamanlarda çalışacaksın ki sınavı öyle kazanırsın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir