• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Silahlı PYD'li grup Türkiye sınırında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Nusaybin'de Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Nusaybin sınırına yürüyüş düzenlendi. Qamışlı tarafından sınıra gelenlere silahlı PYD'li bir grup eşlik etti.

 

Kültür Mittani Merkezinden yürüyüşe geçen kitle, Yıldırım İlkokulu önündeki Türkiye - Suriye sınırını ayıran mayınlı alanın kenarına geldi.

 

Kamışlı'dan gelen kitlenin de sınıra gelmesi üzerine bölgeye gelen 2. Hudut Taburu Kenan Dalbaşar Kışlası Sınır Birliğine bağlı zırhlı araç, Nusaybin ve Kamışlı sınırına gelenlerin bölgeden uzaklaşmasını istedi. Yaklaşık 2 saat sınırda kalan her iki ülke tarafındaki kitleler daha sonra bölgeden ayrıldı.

 

Bu arada Suriye tarafından sınıra gelen kitleyi silahlı ve kamuflaşlı PYD'liler korudu. Türkiye sınırına 200 metreye kadar bir mesafeye gelen PYD'lier, sınıra sıfır noktaya gelen kitleden ayrılarak uzaktan gözcülük yaptı.

Nusaybin sınırında görev yapan 2. Hudut Taburu Kenan Dalbaşar Kışlasına bağlı askerler de tam teçhizatlı olarak nöbet kulübelerinde görev aldı. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir