• DOLAR 32.358
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2402.67
  • ...
Depremin vurduğu Malatya’da dinamitle yıkımlar hızlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat depremlerinde ağır hasarlı binaların yıkımı Malatya’da devam ederken merkez Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesinde yüksek katlı yapılar dinamitle patlatılıyor.

Depremlerde ağır hasar alan 14 katlı Caddebostan Konutları’ndaki iki blok 360 kilo patlayıcı ile yıkıldı. 4 bin 500 kapsülün kullanıldığı Bostanbaşı’ndaki üçüncü dinamitle patlatmaya Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve yıkım firması yetkilileri katıldı.

Burada açıklamada bulunan Vali Yazıcı, Malatya’da yıkılacak çok sayıda binanın olduğuna dikkat çekerek, Malatya’nın bir an önce bu korkunç görüntüden kurtulması için yıkımlara hız verildiğini söyledi.

“Malatya’mızda 46 bine yakın yıkılacak ağır ve orta hasarlı binamız bulunuyor”

Vali Yazıcı “Binalardaki bu üçüncü yıkım oldu. Malatya’da çok sayıda yıkılacak binamız var. Yıkımı farklı usullerle ihale ettik. Önümüzdeki 5-10 gün içinde patlatmalar bu şekilde devam edecek. Malatya’mızdaki 46 bine yakın yıkılacak ağır ve orta hasarlı binamız bulunuyor. Bunları hızlıca yıkmaya gayret ediyoruz. Bu görüntüden, kötü durumdan vatandaşı kurtarmamız lazım. Bu binalarda cam kapı sökülmüş ve vatandaşa adeta korku veriyor. Biz de yıkımlara hız vererek bu süreci hızlandırdık. Bir yandan Malatya’mızı bu kötü görüntüden kurtarıp diğer yandan da TOKİ’nin yaptığı kalıcı konutlarla Depremzede vatandaşlarımız evlerine kavuşacak. İnşallah toparlanacağız.” İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir