• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tarihte bugün: 22 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Miladi 2023 22 Ağustos Salı Hicri 1445 6 Safer

Tarihten haberdar olmak için tarihte bugün neler yaşandı hep birlikte bakalım;

1703: Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş dönemi padişahlarından İkinci Mustafa tahttan indirildi; yerine Üçüncü Ahmed tahta çıkarak Osmanlı İmparatorluğu’nun yeni padişahı oldu.

1791: Orta Amerika’nın küçük ada devleti Haiti’de köleler ayaklandı. Eski bir Fransız sömürgesi olan Haiti, Kuzey ve Güney Amerika’da, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra bağımsızlığını ilan eden ikinci ülkedir.

1849: Tarihteki ilk askeri hava hücumu gerçekleşti. Avusturya, İtalya’nın Venedik kentine pilotsuz hava balonları yolladı.

1946: Sovyet Rusya’nın Boğazlar’ın savunmasına katılma isteğini Türkiye reddetti. Rusya, öteden beri Boğazlar üzerinde söz sahibi olmak için girişimlerde bulunuyordu.

1974: Cenevre’deki barış görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine, Türkiye Kıbrıs’ta ikinci bir askeri harekât başlattı. Kıbrıs adasının yüzde 40’ı Türkiye’nin denetimine geçti.

1992: Selami Yurdan, Bosna’da Sırp zulmüne karşı onur savaşında şehid oldu. 1966’da Ağrı’nın Patnos ilçesinde doğan Selami Yurdan, değişik İslami etkinliklerde bulunur; İslami sorumluluğunu ifa edeceği bütün görevlere seve seve katılırdı. Son olarak tevhidi bilincinin gereği, Bosnalı kardeşleriyle dayanışma görevinin en ileri şahitliğini gösterdi ve Saraybosna cephesine gitti. Şehid Selami’nin örnek tavrı; uluslararası istikbarın, zulmün, zorbalığın karşısında Müslümanca dayanışmanın nasıl gerçekleştirileceğinin en ileri şahitliğini ifade etmektedir.

2013: Polis, asker ve MİT’in elindeki istihbaratın, “Müşterek İstihbarat Koordinasyon Merkezi” adlı ortak bir havuzda toplanması kararı alındı. MİT’in Ankara’daki karargâhında kurulan merkez, çalışmalara başladı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde görüldü ki bu havuzdan en çok FETÖcüler faydalanmıştı.

2019: Emperyalist Batı’nın son yüzyılda kuklalarının eliyle mazlum Kürd halkına karşı işlediği Enfal Katliamı'nın kurbanlarına ait 2 toplu mezar bulundu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir