• DOLAR 32.353
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2392.752
  • ...
Tarihte bugün: 21 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1651: İstanbul’da halk ve esnaf, Yeniçeri ağalarına isyan etti; bütün çarşılar kapandı. (İstanbul’da bütün çarşılar kapandı)

 1969: Mescid-i Aksa, yahudi işgalciler tarafından yakıldı. Michael Dennis Rohan adlı bir Avustralyalı yahudi, Mescid-i Aksa’yı ateşe verdi. Mescid-i Aksa’ya yönelik siyonist saldırılara karşı İslam İşbirliği Teşkilatı kuruldu. Ancak bu teşkilat, Mecsid-i Aksa’ya yönelik saldırıları önleyemediği gibi ortaya koyduğu tavırlarla İslam dünyasında da itibarını ciddi anlamda kaybetmiş durumdadır. Siyonistler Mescid-i Aksa’yı işgal edip cuma namazına dahi kapatmasına rağmen, İslam İşbirliği Teşkilatı yaşanan bu vahşeti kınamak ile geçiştirmiştir. Gelinen noktada Müslümanların sorunlarını dert edinen, ümmete ait bir kurumun olmasına, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. (Mescid-i Aksa, yakıldı)

1978: Orgeneral Tahsin Şahinkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Böylece 1980’de yapılacak olan darbe kadrosunda herkes yerini almış oluyordu. Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllarına mal olan darbe için geri sayım başlamış oldu. Türkiye adım adım darbe ortamına sürüklenecek ve darbe ortamını hazırlayanlar haddizatında darbeyi de gerçekleştireceklerdi. (Tahsin Şahinkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu)

2011: Libya’da Kaddafi yönetimini devirmeye çalışan Muhalifler başkent Trablus’a girdi. Libya İç Savaşı, Sirte’nin düşmesi ve Muammer Kaddafi’nin öldürülmesiyle 20 Ekim 2011 tarihinde sona ermiştir. Ancak Kaddafi’nin öldürülmesi sadra şifa olmadığı gibi bu iç savaş sonucunda ülkenin kapıları emperyalistlere açılmıştır. (Libya İç Savaşı başladı)

2013: Mısır’ın eski diktatörü Hüsnü Mübarek, tutuklu yargılandığı son davadan da beraat etti. Mübarek’in tutulduğu Tura Hapishanesi’nde toplanan mahkeme, eski diktatörün tahliye edilmesi yönündeki başvuruya olumlu yanıt verdi. 85 yaşındaki eski diktatör, 2011’de kendisine yönelik başkaldırıda protestocuların ölümüne suç ortaklığı etmekten yargılanıyordu.  (Diktatör Hüsnü Mübarek

beraat etti)

Bu haberler de ilginizi çekebilir