• DOLAR 32.419
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2397.925
  • ...
Tarihte bugün: 20 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

636: Halid bin Velid komutasındaki İslam ordusu, Bizans İmparatorluğu’nu Yermûk Savaşı’nda mağlup ederek Irak, Lübnan, Suriye ve Filistin’i aldı. 46 bin kişilik İslam ordusunun Heraklius komutasındaki 240 bin kişilik devasa Bizans ordusunu büyük bir hezimete uğrattığı Yermûk Savaşı, İslam tarihinin en büyük zaferi olmuş; öte yandan Bizans İmparatorluğu bu savaşla çöküş dönemine girmiştir. Savaş sonunda Bizans, Heraklius’un da ifade ettiği gibi “ortadoğu topraklarına ebediyen elveda” demiştir. (Yermûk Savaşı)

1462: Endülüs’ün fethiyle Müslümanların kontrolüne girmiş olan Cebelitarık Boğazı, İspanyollar tarafından zapt edildi. (Cebelitarık Boğazı, İspanyollar’ın eline geçti)

1648: Lens Savaşı ile “Otuz Yıl Savaşları” sona erdi. Otuz Yıl Savaşı, 1618 ile 1648 yılları arasında yapılan ve Avrupa devletlerinin çoğunun katıldığı savaşlar dizisidir. (“Otuz Yıl Savaşları” sona erdi)

1866: ABD Başkanı Andrew Johnson , Amerikan İç Savaşı’nın bittiğini resmen ilan etti. Amerikan İç Savaşı veya diğer adıyla Devletler Arası Savaş, Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington’daki yönetimi ile bu ülkeden ayrılmak isteyen 11 güney eyaleti arasında çıkmış, geniş kapsamlı bir iç savaştır. (Amerikan İç Savaşı sona erdi)

1987: Yüksek Seçim Kurulu, radyo ve televizyonda siyasi partiler adına konuşacak kişilerin parti üyesi olmasına karar verdi. Bu karar sonucu Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve öteki yasaklı siyasiler radyo ve televizyonda konuşamayacaktı. (Yüksek Seçim Kurulu’ndan parti üyesi şartı)

1988: Irak-İran Savaşı ateşkesle sona erdi. İran-Irak savaşı, 1980-1988 yılları arasında Irak-İran arasında yapılmış bir savaştır. ABD bu savaşta açıkça taraf tutmuş ve Irak’ı İran aleyhine kışkırtarak savaşın fitilini yakmıştı. Savaş yaklaşık bir milyon kişinin ölümüne, 150 milyar Amerikan doları maddi hasara, her iki ülkede de ağır yıkımlara yol açmıştır. Irak’ın zaferleri ile başlayan savaş, İran’ın direnmesiyle yıpratma savaşına dönüşmüş ve galibi olmadan sonuçlanmıştır. (Irak-İran Savaşı)

1993: Oslo’da gizli pazarlıklardan sonra, işgalciler ve Filistinliler arasında antlaşma imzalandı. Filistinli direniş hareketleri ve Filistin halkı, kapalı kapılar ardında yapılan ve siyonistlerin tanınması anlamına gelecek hiçbir antlaşmayı tanımayacaklarını bildirdiler. (Oslo antlaşması imzalandı)

1998: Türkiye’de ilk kez ekmek poşetlenerek satılmaya başlandı. Uygulamanın ilk gününde problemler yaşandı.Ortaya trajikomik görüntüler çıktı… (Ekmek poşetlenerek satılmaya başlandı)

2013: Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, tutuklanarak sıkı güvenlik önlemleriyle korunan El-Akreb Hapishanesi’ne nakledildi. (Muhammed Bedii, tutuklandı)

2013: Çin işgal güçleri, Doğu Türkistan’ın Yılkıcı kasabasında 28 silahsız Uygur gencini, Kur’an dersi aldıkları için katletti. Çin işgal güçlerinin, katliamdan sonra cesetleri topluca gömdüğü iddia edildi. (Çin işgal güçleri 28 medrese öğrencisini katletti)

Bu haberler de ilginizi çekebilir