• DOLAR 32.297
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2411.554
  • ...
Hayırseverlere çağrı YARINLARA UMUT OLUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUSA AZAK / DOĞRUHABER

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ve Yetimler Vakfı yeni bir yardım projesi için kolları sıvadı. Yurt içi ve yurt dışında milyonlara yardım ulaştıran vakıflar, okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye yardımı için çalışmalara başladı. Son olarak Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremler sonrası ortak proje yürüten vakıflar, milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşarak yardım dağıtımında bulundu. Depremin üzerinden aylar geçmiş olsa da yardım çalışmalarını aksatmadan sürdüren vakıfların yeni projesi okula gidecek ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı ulaştırmak.

UMUT KERVANI VAKFI ON BİNLERE UMUT OLACAK

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlangıcında hem yurt içi hem de yurt dışında "Yarınlara Umutla" sloganı ile başlattıkları kırtasiye yardımı için hayırseverlere destek çağrısında bulundu. "Eğitime Destek Paketi" adı altında yapılacak olan kırtasiye yardımı için 500 liralık bir ücret belirlenirken ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı paketler hazırlanacak. Vakıf, deprem bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde ve yurt dışında on binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı ulaştıracak.

"OKULLAR BAŞLAMADAN ÖNCE YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA KIRTASİYE YARDIMLARIMIZI YAPACAĞIZ"

Başlattıkları kırtasiye yardımı ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Eğitime destek paketi adıyla yaptığımız kırtasiye yardımı projesi, Umut Kervanı olarak her yıl yapmış olduğumuz projelerdendir. İnşallah 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de hem yetim hem de ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye yardımı yapacağız. "Yarınlara Umutla" teması ile hayırseverlerimize bir çağrıda bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki eylül ayında daha okullar başlamadan deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi öğrenciler başta olmak üzere Türkiye genelinde kırtasiye yardımı yapacağız. Bununla beraber her sene yaptığımız yurt dışı yardımlarımız da olacak. Afrika'da, Yemen'de, Filistin'de ve diğer bölgelerde gençlerimize umut olmak istiyoruz. Bu nedenle de hayırseverlerimize sesleniyoruz! Bize yardımcı olsunlar ki daha fazla öğrenciye ulaşıp ihtiyaçlarını giderelim." dedi.

HAVUZ SİSTEMİ İLE İHTİYACA GÖRE YARDIM ULAŞTIRILACAK

Eğitime destek paketi için 500 TL'lik bir meblağ belirlendiğini ve okul başlamadan destek paketlerinin öğrencilere ulaştırılacağını belirten Kurtaran, "İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere yardımlarımızı kategorize edeceğiz. İlkokul için ihtiyaç duyulan çantanın içerisinde defter, kalem, boya, açacak, silgi ve diğer gereçler bulunacak. Ortaokul ve liseye yönelik de daha çok büyük defterlere ihtiyaç duyuluyor, bunların yardımını yapacağız. Afrika'da, Yemen'de müfredat farklı olduğu için ona göre yardım yapıyoruz. Ancak 500 TL'lik bir fiyat belirledik ve bir havuz sistemi oluşturarak yardımlarımızı hem yurt içinde hem de yurt dışında ulaştıracağız." diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ VE BU PROJEYE DESTEK VERMELERİNİ BEKLİYORUZ

Kırtasiye yardımına ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, “Her yıl yetim çocuklara eğitim seti projesi olarak kırtasiye yardımında bulunuyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz ve bu projeye destek vermelerini bekliyoruz. Bir yetimin kırtasiye ihtiyacını giderebilir ve sevindirebilirsiniz. Kırtasiye bedeli 750 TL olacak.” ifadelerini kullandı.

''İYİLİK ZİLİ ÇALIYOR”

Vakfın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise telefon numarası paylaşılarak hayırseverlere çağrıda bulunuldu. Açıklamada şunlar kaydedildi; “2023-2024 Eğitim Öğretim yılında, Yetimler Vakfı olarak yetim kardeşlerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için ''İyilik zili çalıyor " projemizi başlattık. Sizde bu hayır yolculuğunda yetim kardeşlerimizi sevindirebilirsiniz. Kırtasiye Bedeli: 750₺ 0549 540 2921…”

Bu haberler de ilginizi çekebilir