• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Alamnya'dan ECOWAS'a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baerbock, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Zirvesi’ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ECOWAS ile Afrika Birliği'nin bu önemli günlerde birlikte hareket etmelerinin demokrasiye destek verilmesi konusunda Nijer ve ötesi için bir sinyal olduğunu ifade etti.

“Afrikalı ülkelerin, Nijer'de anayasal düzenin yeniden tesis edilmesine yönelik çabalarını destekliyoruz ve bölge devletlerinin bu konuda tüm diplomatik yolları tüketmek istemelerini takdir ediyoruz" değerlendirmesinde bulunan Baerbock, darbecilere, Nijer’in ve tüm bölgenin çıkarı için arabulucu çabalara cevap vermeleri çağrısında bulundu.

Baerbock, darbecilerin demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum’u ve ailesini rehin tutmaya devam etmelerini kınayarak, “Onlar derhal serbest bırakılmalı. Darbeciler, onların başlarına bir şey gelmesi halinde çok ağır sonuçlarla karşılaşacaklarını bilmelidir.” ifadesini kullandı.

- Hem müzakere hem askeri müdahale masada

ECOWAS, Nijerya'da dün düzenlediği zirvede, Nijer'deki krizin çözümünde müzakere yolunun hala açık olduğunu vurgulamış, buna karşın güç kullanımının da son çare olarak hala masada durduğuna dikkati çekmişti.

Bu kapsamda ECOWAS üyesi ülkelerin savunma bakanlarına, ihtiyat kuvvetlerini hazır hale getirme ve konuşlandırma talimatı verilmişti.

Batılı ülkelerin tamamı, özellikle de Nijer'i sömürge gibi kullanan Fransa; Nijer'de askerin yönetimi ele geçirmesine karşı tavır alıyor...

Bu haberler de ilginizi çekebilir