• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Zebihullah Mücahid: Bölgedeki hiçbir ülkenin güvenlik zafiyetinden Afganistan sorumlu değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Pakistan makamlarının Afganistan’ın o ülkede son dönemde yaşanan güvensizlikten sorumlu olduğu iddialarına yanıt olarak, İslam Emirliği’nin bu iddiaları tamamen reddettiğini söyledi.

Pakistan’da son dönemde yaşanan güvenlik olaylarının ardından Pakistan makamlarının, ülkelerinin güvenliğini güçlendirmek yerine bir kez daha Afganları suçladığını ifade eden Zebihullah Mücahid, Afganistan İslam Emirliği’nin ise tamamen reddettiğini söyledi.

İslam Emirliği Sözcüsü, Afganistan’ın komşu ülkeler başta olmak üzere başka hiçbir ülkede güvensizliği istemediğini vurgulayarak, Afgan hükümetinin Afgan topraklarının başka hiçbir ülkenin güvenliğine karşı kullanılmasına izin vermediği şeklindeki ilkeli duruşunu bir kez daha vurguladığını sözlerine ekledi.

Mücahid, İslam Emirliği’nin Pakistan’a herhangi bir saldırıdan yana olmadığını ve kimsenin Afganistan topraklarını Pakistan’a karşı kullanmasına izin vermediğini, ancak Pakistan topraklarındaki saldırıları önlemenin ve kontrol etmenin Afgan hükümetinin değil, Pakistan’ın güvenliğinin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir