• DOLAR 32.266
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2466.44
  • ...
TMO silosu patlamıştı! Hububat fiyatları etkilenecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırali, Tarım ve Orman Bakanlığının verilerine göre patlamanın meydana geldiği yerde 13 silo kuyusunda ve müştemilatta hasar meydana geldiğini söyledi.

Kırali, TMO Derince Limanı silosunun toplam kapasitesinin 95 bin ton olduğunu, açıklanan bilgiye göre de söz konusu depolarda 75 bin ton civarında ürün bulunduğunu ifade ederek, bu ürünlerin yaklaşık yüzde 20'sinin patlamadan etkilendiğinin aktarıldığını bildirdi.

Fiyatları etkilenmesi mümkün değil
Türkiye'nin bu yıl buğday rekoltesi beklentisinin 22 milyon ton civarında olduğu bilgisini veren Kırali, "Patlama meydana gelen depolar küçük depolar değildir ancak burada bulunan ve etkilenen hububat stok miktarını Türkiye rekoltesiyle kıyasladığımızda oldukça sınırlı bir rakamdır. Bu elim kaza nedeniyle iç piyasada buğday başta olmak üzere hububat fiyatlarını etkilenmesi mümkün değildir." diye konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ise Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO'nun liman silosundaki patlamaya ilişkin, ilk kez bu büyüklükte bir olayla karşılaştıklarını belirterek, "Buradaki patlamayla herhangi bir buğday eksikliğinin olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Üretimimiz 21 milyon ton. Yüksek bir rekolte var" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir