• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Malatya Yakınca TOKİ konutları yıl sonu teslim edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yılın sonlarına doğru teslim edilmesi planlanan, içerisinde 541 konut ve 22 işyerinin yer aldığı Yakınca TOKİ Konutlarında incelemelerde bulundu.

Yakınca Mahallesinde inşaatına başlanan 541 adet Afet Konutu ve 22 İşyerinin bu yılın sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Yakınca Mahallesinde deprem yönetmeliğine ve şehrin yöresel mimarisine uygun binaların deprem mağduru vatandaşlara teslim edileceğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 541 konut ve 22 işyerinin bulunduğu deprem konutlarının bulunduğu alanın sosyal donatılar ve yeşil alanlarla birlikte Malatya’nın yeni alt merkezlerinden bir tanesi olacağını ifade etti.

TOKİ konutlarının bu yılın sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edileceğini hatırlatan Çınar, "TOKİ tarafından Yakınca mahallemizde yapımı planladığı gibi ilerleyen deprem konutları ve işyerlerini yerinde ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldık. Burası bilindiği üzere 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan Elazığ-Malatya Depreminde sonra kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinin uygulanması için belediyemizden TOKİ’ye devr edilen bir alandır. Toplam 541 konut ile 22 işyerinin bulunduğu deprem konutlarının imalatları ve iç yapımları tüm hızıyla sürmektedir. Buradaki ilk etap konutlar tamamlanıp Elazığ-Malatya depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımıza teslim edilmişti, bu yılın sonlarına doğru teslim edilmesi hedeflenen ikinci etap konutların olduğu bölgede hummalı ve planlı bir çalışma yürütülüyor. Bizler de sık sık inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alıyoruz. Sağlam ve güvenilir konutların yanı sıra sosyal donatıları ve çevre düzenlemesi ile birlikte burayı yeni bir yaşam merkezine dönüştürmek içinde bizler de tüm desteği veriyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir