• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Muş valiliği bıçak taşımayı yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Valiliği, meydana gelen bıçaklı kavgalar nedeniyle bıçak ve benzeri kesici aletlerin taşınmasını yasakladı.

 

Valilikten yapılan açıklamada, kentte genel emniyet, asayiş ve güvenliğin sağlanması, etkin emniyet tedbirlerinin alınmasını temin etmek ve üzücü olaylar karşısında bir tedbir olarak il sınırları içinde, bıçak ve benzeri kesici aletlerin taşınmasının yasaklandığı belirtildi.

 

Valilik onayı ile yürürlüğe giren kararda, il sınırları içerisinde bıçak gibi suç aletlerinin yoğun olarak kullanıldığı, gençler arasında bıçak, kesici ve delici aletlerin taşınmasının bir özenti haline dönüşerek yaygınlaştığı, bunların teşhir edilerek toplumda korku ve paniğe neden olduğunun gözlendiğini kaydedildi.

 

Yasağa uymayanlara para cezası
Ayrıca kişilere karşı işlenen bıçakla yaralama, öldürme, yağma suçlarının önlenmesi, kamu düzeninin, toplum huzurunun ve kişi dokunulmazlığının sağlanmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, "Yasağa uymayanlara, Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası işlemleri uygulanacak olup, 6136 sayılı Kanun kapsamına girmeyen bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı taşınması yasaklanmıştır" denildi. (M . Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir