• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
 `Ezan Sesi Yüksek` Diye 8-10 Kadın Camiyi Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahallenin Torba Cami i`nde yüksek sesle ezan okunduğunu iddia eden grup site sakini iddiaya göre cami imamına sözlü saldırıda bulunarak tehdit etti.

Olay, ikindi ezanında camiye giden 25 yaşındaki imam Abdullah Ece`nin ezan okuduğu sırada meydana geldi. Bir anda camiye gelen bir grup kadın ezandan rahatsız olduklarını belirterek cami imamına sözlü saldırıda bulundu.

İmam Ece, yapılan şikayet üzerine ezan sesini kısarak kadınları sakinleştirmeye çalıştı. Sözlü saldırıya devam eden site sakinleri, Ece`yi cami avlusunda tehdit etti. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kızgın site sakini bir grup bayan camiden uzaklaştırıldı. Sözlü saldırı ve tehdide maruz kalan cami imamı Ece, yapılan saldırının ardından polisi arayarak şikayetçi oldu.

Daha sonra site sakinleri ile birlikte karakola giden cami imamı alınan ifadelerin ardından şikayetini geri çekti. Yaşanan olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan imam Abdullah Ece, ikindi ezanı okunurken ezan sesi yüksek olduğu gerekçesi ile tepkiye maruz kaldığını belirtti. İmam Ece, "Camide ikindi namazı vakti, tam ezan okunurken oradaki bayanlardan sekiz, on tanesi bize hakaret etmeye başladı. Neden hakaret ediyorsunuz diye sorduğumda ezanın sesi çok yüksek, dediler. Bende tamam diyerek ezanın sesini kıstım. Daha sonra hakaretler ederek sürekli ağza alınmayacak şeyler söylediler. Bizde sabrettik ve polisi çağırdım. Şikayetçi olduğumu söyledim ama daha sonra dinimiz hoşgörü dini olduğu için şikayetimizi geri aldık" dedi.

Karakoldan ayrıldıktan sonra camiye dönen imam Abdullah Ece, bir grup cemaat tarafından karşılandı. Olaya tepkili olan cemaat camide sabaha kadar nöbet tutacaklarını ifade ederek yaşanan olayı kınadı. Bodrum `da bu gibi olayların sıkça yaşandığını dile getiren sendika üyesi bir vatandaş ezanların susmayacağını ve bayrakların inmeyeceğini kaydetti.

Öte yandan cami önünde cemaat ile bekleyen Ece, can güvenliğinin olmadığını belirterek eski görev yaptığı camiye döneceğini ifade etti. İmam Abdullah Ece`nin Torba Camii`nde ki görevinden ayrılmasının ardından cami yeni bir imam atanana kadar imamsız kalacak.

CİHAN
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir