• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Ceylanpınar'a mermi yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye'nin Rasulayn (Serekaniye) kentinde günlerdir devam eden çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Çatışmalardan en çok etkilenen Ceylanpınar'daki bir evin mutfağına ve yolda giden iki araca mermi isabet etti.

 

Ceylanpınar'ın Aydınlık Mahallesi Hastane caddesinde bulunan CESİAD Başkanı Mehmet Yılmaz'a ait evin mutfağına isabet eden mermiler mutfak dolabının üstündeki su matarasını deldikten sonra karşı duvara saplandı. Evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

 

Ceylanpınar'da güvenli bir yerin kalmadığını belirten Yılmaz, "Mermiler arabalara, evlere, işyerlerine, insanlara isabet ediyor. Bu mermilerin son bulmasını istiyoruz. Güvenli yer yok dedim çünkü Ceylanpınar'ın 5 km sınıra uzağında havan topu bir insanı öldürdü. Kepez tepesine havan topu düştü. Bizim öncelikle can güvenliğimizin sağlanması lazım" diye konuştu.

 

Aracının ön sağ kapısına mermi isabet eden Öğretmen Metin Demir ise, hanımıyla beraber alışveriş yapmak için araçtan indiğini daha sonra aracının yanına döndüğünde ise bir merminin arasının sağ kapısını delip karşı sol kapının iç tarafına saplandığını hasbelkader kendilerinin araçta olmadığı için bir faciadan dönüldüğünü ifade etti.

 

Kamyonet sahibi Ahmet Büvet ise sınıra yakın ikamet ettiğini aracında bulunduğu bir esnada büyük bir gürültü duyduğunu mermi olduğunu tahmin ettiğini belirtti. Büvet araçtan inmeye çalışırken kapının açılmadığını görünce merminin kendi aracına isabet ettiğini anladığını ancak sol kapıdan inebildiğini ifade etti. (Osman Gülebak, Şuayb Özbey - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir