• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
CHP'nin 'Çözüm Süreci Toplantısı' tartışmalı geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) düzenlenen toplantının açılışında konuşan CHP Manisa Milletvekili ve heyetin başkanı Hasan Ören, partisi tarafından hazırlanan 17 maddelik "Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi" ni okudu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu iki grup halinde gezeceklerini anlatan Ören, Eylül ayının sonuna kadar 30 ili gezmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hasan Ören'den sonra katılımcılar fikirlerini belirttiği sırada yer yer tartışmalar yaşandı. Bir katılımcının CHP'nin faşizan yapısı olduğunu ve bu durumu terk etmesi gerektiğini ifade etmesi üzerine CHP'liler söz konusu kişiye tepki gösterdiler.

Bir katılımcı ise toplantıda çekim yapan polisleri eleştirerek, polislerin toplantıda çekim yapmasının CHP'nin organizesizliği olduğunu ifade etti. Bunun üzerine çıkan kısa tartışma sonucu polisler kameralarını kapatmak zorunda kaldı.

Ören, huzur, barış ve demokrasi isteniyorsa acilen Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi'ndeki 17 maddeyle ilgili konsensüs sağlanması gerektiğini savunarak, öncelikle demokrasi ve insan haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de hukukun gözardı edildiğini iddia eden Ören, şunları kaydetti:
"Bu ülkede hukuk gözardı ediliyor. Tutukluluk süreleri artık cezaya dönüşmüştür.KCK'dan tutun, Ergenekon'a kadar uzanın. Suçluysa suçun cezası çekilmeli ama siz dünün devlet güvenlik mahkemeleri, evvelki günün sıkı yönetim mahkemeleri, bugünün özel yetkili mahkemeleri gibi yıllarca insanları içeride yatırdıktan sonra, 'pardon, kusura bakma' derseniz, bu kabul edilecek bir şey değil. Demokrasi ve insan hakları ile ilgili düzenlemeyi hemen yapar, iki gün içerisinde geçiririz. Milletin vekilini millet seçsin. En büyük sıkıntımız bu değil midir?" (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir