• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vali Cengiz: Elektrik dalgalanmaları azaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe'de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, ilçedeki elektirk dalgalanmaları ile ilgili olarak basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı. Enerji Bakanı Müsteşarı ile kentteki elektrik dalgalanmaları ile ilgili olarak toplantı yaptıklarını belirten Cengiz, toplantıda aldıkları kararları uygulamaya geçirmeleri neticesinde elektrik dalgalanmalarına yüzde 70 oranında bir azalmanın olduğunu söyledi.

Ersoylu Mahallesindeki Hacı Hadi Camisinde Cuma namazını kılan Vali Cengiz, namaz çıkışında halkın sorunlarını dinledi. Sabahattin Sertkaya adlı bir vatandaşın kendilerine ait halı sahayı ziyaret etmelerini istemesi üzerin Vali Cengiz Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte halı sahayı ziyaret etti.
Kaymakamlık bahçesinde Meliha Elik adlı yaşlı bir bayan Vali Cengiz'le görüşerek bazı sorunlarının olduğunu belirtmesi üzerine Vali Cengiz yaşlı kadının sorunların not edilmesini söyledi.

Daha kaymakamlık makamına geçen Vali Cengiz, yeni Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'le bir araya geldi
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cengiz, göreve yeni başladığı için Kaymakam Ermiş'i ziyaret ettiğini belirterek "İnşallah hep beraber sizin katkılarınızla da Mardin ve Kızıltepe'mize güzel hizmetler yapacağız." dedi.

Elektirk dalgalanmaları ile ilgili olarak soruları yanıtlayan Cengiz,"Elektrik problemlerinin çok ciddi bir sorun olduğunu bildiğimiz için daha göreve gelir gelmez daha ilk başladığım haftalarda Enerji Bakanı müsteşarımızla görüştüm. Ciddi bir elektrik sıkıntısının olduğunu halkın bundan çok rahatsız olduğunu buna bir çözüm bulmamız gerektiğini söyledi.Ankara'da kendisini ziyaret ettim bir toplantı yapmayı arz ettiğimi söyledim ve geniş katılımlı bir toplantı yaptık.

Toplantıya özelleştirme dairesinden, TEİAŞ'tan, TEDAŞ'tan, Ziraat Odası yani ilgili taraflardan hepsinin katılımıyla geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Burada aldığımız bazı kararlar vardı aldığımız kararların uygulaması konusunda TEİAŞ'a talimat verdik. TEİAŞ role uygulaması yaptı dalgalanmalarda belki yüzde 70 ciddi bir azalma oldu. Gününe göre bundan bir ay önce çok daha iyiydi. 2012-2013 arasına göre dağlar kadar fark vardı.
Bayrama kadar da iyiydi bayramdan sonra dalgalanmalar arttı. Vatandaşlarımız Çiftçilerimiz bundan rahatsız ve tedirgin oldular. çözüm bulmak amacıyla Salı günü ilgili tarafların katılımıyla bir toplantı daha yaptık bazı tedbirlerin alınmasını söyledik arkadaşlarımız tabi orası bir tetkik boyuttu. Dün alanda Kaymakam Beyin ve milletvekilimizin katılımıyla Kumlu, Hoca köy, Hacı Hasan ve Fındık Tepe köylerini ziyaret ettik vatandaşlarımız şuan tedirgin değil geçen haftaya göre daha iyi olduğunu söylediler ama bunun sürdürülmesi lazım bugün öyle dün öyleydi yarın ne olur kesin bir teminat vermemekle beraber ciddi bir sıkıntının olmayacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir