• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ziyaretçiler mezar taşlarını kıranlara tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mezarlık ziyareti için mezarlığa giden vatandaşlar gördükleri durum karşısında üzüntü yaşadılar. Mezarlıkta bulunan mezarların isim ve ölüm bilgilerinin yazılı olduğu taşların kırıldığını gören vatandaşlar, yetkililerden bunu yapan şahısların bulunmasını, mezarlıklara kamera, ışıklandırma ve bekçi atanmasını istediler.

Mezarlıklarda bekçi, kamera sistemi ve ışıklandırma olmadığı için mezar taşlarını onardıktan sonrada ertesi gün aynı durumla karşılaştıklarını, mezarlığa geldiklerinde mezar taşlarının tahrip edilmiş ve su deposuna zarar verildiğine şahit olduklarını ifade eden vatandaşlar, yetkilileri bir an önce harekete geçmeye davet etti.

Ebediyete intikal eden yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar, mezarlığa yönelik olarak yapılan saldırı karşısında üzüntülerini dile getirdi.

"Bekçinin olmaması bazılarının mezarlara zarar vermesine neden oluyor"

Necla Akıncı

Son zamanlarda mezarlıklara verilen zararların kendilerini çok üzdüğünün ifade eden Necla Akıncı, "Mezarlığın bekçisinin olmaması, sahipsiz olması bazılarının mezarlara zarar vermesine neden oluyor. Buraya bir bekçi verilse, kamera takılsa ve mezarlara zarar veren kişileri tespit etseler bir daha böyle bir durumun yaşanmaz. Mezar taşlarının kırılmış olduğunu görmek beni oldukça üzdü, ruhen çok kötü oldum. Mezar taşlarını yaptığımız günün ertesi günü geldiğimizde mezar taşlarının kırılmış olduğunu görüyoruz. İnsan kötü oluyor, sonuçta hepimiz toprağın altına gireceğiz. Bu hem terbiyesizlik hem de saygısızlık. Bence bu sağlıklı bir kişi tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Sağlıklı kişi mezar taşlarına zarar vermez, ruhen kendinden aciz biri herhalde." ifadelerini kullandı.

"Ölmüşlerimizin rahat uyumaları için yetkililerden çözüm bekliyoruz"

Ömer Ecevit

Mezarlıkların hepimizin son durağı olduğunu ve buna rağmen oldukça bakımsız olduğunu ifade eden Ömer Ecevit, "Şu anda mezar taşlarına bir tahribat verilmiş. Yetkilileri bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum. Ölmüşlerimizin rahat uyumaları için yetkililerden çözüm bekliyoruz. Aklı selim bir insanın böyle bir şey yapacağına inanmıyorum, çünkü insanın varacağı en son yer burası. Mezarlığa bir bekçi atansın, kamera sistemi, ışıklandırma yapılsın. Devlet bunu üstesinden çok rahat gelebilir. Bir telefon ile hal edilebilecek bir sorundur." çağrısında bulundu

"Mezarlıklara bekçi konulmalı ve kamera sistemi takılması gerekiyor"

Benan Tekin

Mezar taşlarına kimin zarar verdiğini bilemediğini ifade eden Benan Tekin, bildiği tek şeyin mezarlığın çok bakımsız ve kirli olduğunu belirtti.

Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini dile getiren Tekin, yarın öbür gün diğer mezar taşlarının da tahrip edilebileceğini bu nedenle acilen bekçi ve kamera sistemi takılması gerektiğine dikkat çekti.

"Mahalle sakinleri bunu uyuşturucu ve alkol kullananların yapmış olabileceğini söylüyor"

Yener Özer

Ölmüş babasının mezarını ziyarete geldiğinde diğer mezar taşlarının tahrip edildiğini ve içler acısı bir tabloyla karşılaştığını ifade eden Yener Özer, "Ben bu duruma çok üzüldüm mezar taşlarını kırıyorlar. Neden böyle bir şey yapıyorlar bilmiyoruz. Herkesin ölülere saygısı olması gerekiyor. Bunu yapanlar Allah'ından bulsun.  Bu onların terbiye almadığını ve dine saygılarını olmadığını gösterir. Mahalle sakinleri mezarlığa tinercilerin dadandığını uyuşturucu veya alkol kullananların yapmış olabileceğini söylüyor. Kamera sistemi, bekçi ve ışıklandırma olsa bu durum yaşanmaz. İstanbul'da gece bile bekçi var ama burada gündüz bile yok." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir