• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Kovancılar Mısır için yekvücut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Mısır`da cunta yönetime bağlı güçlerin Müslüman halka yaptığı katliamı tel`in etmek için Kovancılar`da basın açıklaması yapıldı, ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Halkın yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Hür Dava Partisi yetkililerinden İsrafil Karamazı`nın okuduğu basın açıklaması, sık sık tekbirler ve sloganlarla kesildi.
 
Karamazı yaptığı açıklamada, "En başından itibaren bu darbe süreci karşısında Batı`nın ikiyüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikâr olmuştur. Biz inanıyoruz ki bu yaşanan sürecin arkasında ABD, AB ve İsrail`in desteği vardır. Hal böyleyken sadece ve sadece darbe yönetiminin görünürdeki temsilcisi Firavun Sisi`yi eleştirmek ve kınamak gerçek katilleri örtbas etmektir." dedi.
 
İslam coğrafyasındaki tüm çatışma ve iç savaşın kontrolünün aynı merkezde olduğunu belirten Karamazı, "Mısır`da işletilmeye çalışılan darbe süreci de, Suriye`de yaşanılan iç savaşta, Irak`ta patlayan bombalarda aynı merkezin kontrolündedir. Dökülen kanın arkasındaki tek gerekçe terörist İsrail`in bölgedeki varlığının teminat altına alınmasıdır. Bu gerçek bu coğrafyanın her insanı tarafından mutlaka fark edilmelidir."şeklinde konuştu.
 
Sürekli demokrasiden dem vuran Amerika ve AB`nin bu söylemi sadece kendi çıkar ve menfaatleri için kullandığını vurgulayan Karamazı, "Batı`nın tek derdi çıkarlarını ve imtiyazlarını garantiye almaktır. ABD ve AB tarafından her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümleri, sadece ve sadece bir kandırmacadır. Irkçı emperyalizm, çıkarı doğrultusunda Türkiye`de demokrat, Suudi Arabistan`da kralcı, Mısır`da askeri yönetimden yana olur. Sözde yeryüzü halklarının temel hak ve özgürlüklerini garanti altına almak için kurulan Birleşmiş Milletler de, Batı`nın kirli çıkar çarklarını döndürmekten öteye bir görev icra etmemiştir. Mısır`da yaşanılan süreç, Batı`nın demokrasi maskesini bir kez daha düşürmüştür." ifadelerini kullandı.
 
Basın açıklaması Molla Yusuf Yüksel`in okuduğu dua ve gıyabi cenaze namazı ile son buldu. (Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir