• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Ceyhan'dan Suriye cellâdına lanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana'nın Ceyhan ilçesinde faaliyet yürüten İlim Der, Suriye'de zalim Esed güçlerinin gerçekleştirdiği kimyasal Sârin gazı katliamını yaptığı bir basın açıklaması ile lanetledi.

 

İlim-Der Başkanı Sedat Bahadır'ın dernek üye ve gönüllüleriyle birlikte dernek binasında yaptığı açıklamada, Suriye'de zalim Esed tarafından yapılan hunharca katliam telin edildi.

 

Bahadır açıklamasında, Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların zalimlerin zulmü altında inleyerek kan ağladığını, Mısır'da bir günde 4 bini aşkın Müslüman'ın şehit edildiğini, yine Suriye'de günah yüzü görmemiş minik yavruların kimyasallarla katledildiğini dile getirdi.

 

Bahadır açıklamasının devamında, "Son dönemde Mısır'da yaşananlar sebebiyle gözden uzak kalan Suriye'de, hiç bir din, gelenek ve ahlak tanımayan zalim Esed rejimi güçlerince yeni ve bu kez çok büyük bir katliam gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Gelen haberler kimyasal silahların kullanıldığını, yüzlerce masumun katledildiğini belirtiyor. Çocuk kadın yaşlı demeden toplu katliam ve kıyıma girmiş bulunan bu katil sürülerinin bir an önce durdurulması gerekmekte olup bu hususta sorumluluğu ve gücü bulunanların derhal harekete geçmeleri acil bir zorunluluk arz etmektedir." dedi.

 

Esed zulümde atalarının mirasçısı

Yaklaşık iki buçuk yıldır yanı başımızdaki diktatör ve zalim Esed'in zulmünün kendi halkına karşı adeta bir soykırım ve katliama dönüştüğünü vurgulayan Bahadır, "Bu hunharca saldırıda şimdiye kadar yüz binden fazla mazlum ve masum kadın, çocuk ve yaşlı katledilmiştir. Son olarak dün sabah namazı vaktinde yapılan katliam, Halepçe katliamını aratmayacak şekilde zalim Esed'in babalarından devraldığı bir vahşet ve zulüm mirasıyla alçakça bir katliam gerçekleştirmiştir. Katil Esed ordusu Suriye'nin farklı bölgelerinde sivil halkı geceden itibaren yoğun bir bombardımana tabi tutmuş, Halepçe katliamını benzer bir şekilde sârin adlı kimyasal silah kullanılması sonucu çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 2000 kişi hunharca katledilmiştir." diye konuştu.

 

Ölenler Müslüman olunca dünya dilsiz kesiliyor

Dünya'nın herhangi bir ülkesinde birkaç insan değil, birkaç hayvan öldürülse, sözüm ona hayvan severler, demokratlar, medya sahipleri, insanlık havarileri, ülke liderleri kıyametleri koparırlar." Diyen Bahadır, "Ama sessiz kalmalarındaki tek sebep ölenlerin Müslüman olmalarıdır. Yapılan katliamın kimyasal silah olması veya olmamasının aslında bir önemi yoktur. Akıtılan kan, mazlum Müslüman kanıdır." şeklinde konuştu.

 

Bahadır açıklamasının sonunda, "Son olarak katliama sessiz ve ortak olanlara diyoruz ki: Züntikam olan Allah sizin tahtınızı ve iktidarınızı yerle bir etsin. Esed'in zulmünü durdurmaya muktedir olan tüm kesim ve şahıslara sorumluluklarını hatırlatıyoruz, Müslümanlar asla zalimin yanında olmamalıdır. Yapılan zulümlerin dini ve mezhebi olmaz. Mazlumun da dini sorulmaz, zulüm zulümdür. İster bu zulmü yapan Halepçe'deki Saddam olsun isterse Filistin'de katliamlar yapan siyonist zihniyet olsun, isterse Mısır'da binlerce Müslüman'ı şehit eden katil sisi olsun ve isterse de Suriye'yi kan gölüne çeviren zalim Esed olsun. Ayrıca zalimi zulmünden alı koymanın da İslami bir vecibe olduğu asla unutulmamalıdır." ifadelerini kullandı. (Bayram Solak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir