• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Yıktırılan caminin minaresi mahalle sakinlerini tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesi Ehramcı Sokak üzerinde bulunan Kiltepe Eski Camii de birçok yapı gibi ağır hasar aldı. Yaklaşık 3 ay önce cami yıktırıldı ancak minareyi yıkacak iş makinasının olmadığı iddiasıyla minareye dokunulmadı.

İddialara göre, mahallede ikamet eden ve madde bağımlısı olduğu ileri sürülen bir genç, minareye kurduğu bir düzenekle yaklaşık bir aydır hayatını tehkileye atarak her akşam minarenin tepesine çıkıp hilali almaya çalışıyor.

İLKHA muhabirine konuşan Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, sorunlu gencin sürekli minareye çıktığını ve her akşam, gencin ailesiyle birlikte polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin minarenin etrafında toplandığını belirtti.

Yaşanan bu sorun nedeniyle günlerdir huzursuz olduklarını ifade eden Demirtaş, hem gencin can güvenliği için hem de mahallenin selameti için minarenin biran önce yıkılması gerektiğini kaydetti.

"Genç, kendisini şartlandırmış ve kurduğu düzenekle minarede bulunan hilali almaya çalışıyor"

Muhtar Demirtaş, “Kiltepe Mahallesi Ehramcı Sokak üzerinde bulunan Kiltepe Eski Camimiz, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alması nedeniyle 3 ay önce yıktırıldı ancak minareyi yıkacak iş makinasının olmadığı gerekçesiyle minare kaldı. Bir aydır mahallede bulunan sorunlu bir genç, kendisini şartlandırmış ve kurduğu düzenekle minarede bulunan hilali almaya çalışıyor. Ağaçtan yapılmış bir merdiveni iple hilalin bulunduğu minarenin en üst kısmına kement atarak bağlamış ve en tepeye çıkıyor. Minare kapısını defalarca kaynak yaparak kapattık ancak gündüzden gelerek bir ön hazırlık yapıyor, çekiçle kapıyı kırıyor. Ertesi gün yine kapıya kaynak yapıyoruz yine kırıyor. Her akşam saat 20.00’de minareye çıkıyor ve sabah namazına kadar hilali kırmak için uğraşıyor. Tabi genç, minareye çıkınca haliyle ailesi, muhtar olarak ben, polis, itfaiye ve ambulans buraya geliyoruz. Burada mahalle halkı, ailesi, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri mağdur oluyor. Çünkü genç her minareye çıktığında bizler de olay yerine intikal etmek zorunda kalıyoruz. Tabi gencin de hayatı söz konusu. Yetkililerin sorumluğunu alıp minareyi yıktırmalarını talep ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir