• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Batman Barosu, Suriye katliamını lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Barosu Suriye'de kimyasal silahlar ile gerçekleştirildiği iddia edilen saldırı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, 2011 yılından bu yana Suriye'de yaşanan insani dramın Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamla Türkiye ve dünya gündeminden çıktığı ifade edilerek "En son 2 gün önce Şam'ın doğusunda yer alan yerleşim birimlerinde kimyasal silah başlıklı füzelerin de kullanıldığı bir katliam gerçekleştirildi. Katliamda savaşla, çatışmayla ilgileri olmayan savunmasız binden fazla kadın, çocuk ve erkeğin yaşamını yitirdiği bilgisi verilmektedir" denildi.

Her çatışma ve ölümün yaşadığı toplumlara derin acılar yaşatıp, kalıcı travmalar bıraktığına dikkat çekilen açıklamada, "Ancak savaşta olsa bile sivillere yönelik toplu katliamların toplumsal sonuçları da vicdanlardaki hasarı da daha büyüktür. Bu nedenle Suriye'deki Baas rejiminin akraba olduğu Irak Baas rejiminin Halepçe'deki katliamını andıran zulmü, Suriye savaşının en kara sayfalarından biri olarak hatırlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Suriye'de yaşanan bu insanlık dramı, uluslararası güçlerin, bölge devletlerinin siyasi hesapları arasında kaybolmakta, daha acısı bu kirli siyasetlerin malzemesi haline gelmektedir. Bu katliamlar ve siyasi hesaplarla sadece Suriye'nin masum insanları yaşamını yitirmemekte, insanlık vicdanı ve değerleri de yara almaktadır. Failleri insanlığın vicdanında mahkûm olduğu insanlığa karşı işlenen bu suçları, yaşanan katliamları şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir