• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyeli mülteciler dışarıda kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Suriye'de devam eden savaştan dolayı Konya'ya gelen 30 Suriyeli umduklarını bulamayıp aç ve susuz dışarılarda yatıyor.

 

Konuyla ilgili konuşan Suriyeli mültecilerden Mustafa Halil, "Ben Suriyeli Türkmen'im Türkçeyi bildiğim için kendime iş buldum çalışıyorum. Diğer mülteciler Türkçe bilmedikleri için sürekli onların yanına gelip yardımcı olmaya çalışıyorum.

 

Mustafa Hali tercümanlığıyla mağduriyetlerini ismini vermeden anlatan yaşlı bir Suriyeli, "Konyalı kardeşlerimizden gelip halimizi görmelerini ve bizi kardeş olarak bilip iş ve kiralık ev vermelerini istiyorum" dedi.

 

Yine ismini vermek istemeyen Suriyeli bir genç, "Yanımızda getirdiğimiz paralarımız bitti. Aç ve susuz bir şekilde Alaaddin Tepesi'ndeki düğün evinin altında dışarıda yatıyoruz. Geceleri çok üşüyoruz. Biz buraya dilenmeye gelmedik alnımızın teriyle çalışıp Suriye'de perişan bir halde olan ailelerimize para göndermek istiyoruz. Allah rızası için bize inşaat işleri bile olsa iş verilsin ve ev verilsin. Kiralık ev aradığımızda yabancı olduğumuz için 2 bin TL kira parası isteniyor. Çok zor durumdayız" şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir