• DOLAR 32.497
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2489.12
  • ...
Kamu hastaneleri yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kamu Hastanelerinin daha iyi hizmet vermek için Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık Bakanlığı`nın "Sağlıkta Dönüşüm" projesi kapsamında yer alan 90 Gün Çalışmaları için kolları sıvadı.

 

14 hastane yöneticisi katıldı
Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde sinevizyon gösterileri ile sunumların yapıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya bağlı 14 hastanenin (DEAH, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Bismil, Çermik, Çınar, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Kulp, Lice İlçe Devlet Hastaneleri ve Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu İlçe Devlet Hastanesi) yöneticileri katıldı.

 

Kamu hastanelerinde hedeflenen yenilikleri hayata geçirmek için başlatılan proje ile birçok alanda standartların yükseltilmesi hedefleniyor. Daha etkin bir yönetim, hasta memnuniyeti ve kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının memnuniyetini artıracak adımlar projenin en önemli konuları arasında yer alıyor. Bu proje kapsamında Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği üç ana başlıkta bir dizi talimat gerçekleştirilerek hastanelerin amacına hizmet edecek, takip edilebilir, ölçülebilir bir çalışma takvimi hazırlanacak.

 

Kurtoğlu: Kamu hastaneleri 90 günde yenilenecek
Toplantıya başkanlık eden Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, projenin Diyarbakır`da hedefine ulaşabilmesi için özellikle hastane yöneticilerinin, kurumlarındaki eksikliklerin tespiti ve yapılması gerekenler ile ilgili koordineli olarak aktif çalışmaları gerektiğine dikkat çekti.

 

Doç. Dr. Kurtoğlu, " 90 Gün Çalışması `hedeflerle yönetim ilkesine` dayanan bir yönetim çalışması olarak adlandırılmaktadır. Bu projenin temelinde halka hizmet yatmaktadır. Kamu Hastanelerinin iyileştirilmesi hastaların ve çalışanların memnuniyeti açısından çok önemlidir. Bu kapsamda planlı ve programlı çalışarak birliğimize bağlı hastanelerin daha modern bir kamu hastanesine dönüşmesini sağlayabiliriz" dedi.
Çalışmanın tamamlanma süresi 90 gün olacağını belirten Doç. Dr Kurtoğlu, "Bu çalışmanın sona ermesinin ardından yeni 90 günler başlayacak ve kendini yenileyen dünya ile birlikte, birliğimize bağlı kamu hastaneleri de yenilenen yüzü ile hizmet verecektir. Bölge halkımız tarihten buyana çağın en iyi sağlık hizmetini görecek" ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir