• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ehlibeyt'i sevmek adalet ve hakkaniyetli olmak demektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Pendik'te, Ali Baba Cemevi'nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

Duaların edildiği programda iftara katılanlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu matemde Hüseyin'e ağlayanların iç âleminde hüzünden başka bir şey yoktur. Hazreti Peygamber, 'Allah'ı sizi rızıklandırdığı için sevin, beni Allah'ı sevdiğiniz için, Ehlibeytimi de beni sevdiğiniz için sevin.' buyurmuştur. Ehlibeyt'i sevmek demek adalet ve hakkaniyet, hak ve hakikat konusunda çok daha titiz olmak demektir. Bu inanç ve azimle geçtiğimiz yıl Cumhuriyet tarihinin en önemli adımını atarak, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını kurduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün muharrem orucunu sizinle birlikte açmaktan son derece memnun oldum. Dilerim sofranızda ve işinizde bereket, gözlerinizde ve gönüllerinizde daima rahmet olsun. Cenabıhak, Ehlibeyt hürmetine, Hak erleri ve erenleri hürmetine dirliğimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi zevalden muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir