• DOLAR 32.286
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2401.61
  • ...
İYİ Parti de CHP'ye ittifak kapılarını kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile yeniden bir ittifak gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği merak edilirken, Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu dikkat çeken bir çıkışa imza attı. İYİ Partili Kavuncu, "Parti tabanımızda, teşkilatlarımızda bundan sonraki süreçte ne olmadığımızı değil, ne olduğumuzu anlatacak bir şekilde seçime gitme arzu ve isteği çok yüksek. Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımızın da sıcak bakmadığına dair tespitimiz var." ifadelerini kullandı.

"NE OLDUĞUMUZU ANLATACAK ŞEKİLDE SEÇİME GİTMEK İSTİYORUZ"
İyi Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Amasya İl Teşkilatı'nı ziyaretinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağı sorulan Kavuncu, parti tabanı ve teşkilatların bunu istemediğini belirtti. Kavuncu şunları söyledi: "O konuyla ilgili genel merkezimizin almış olduğu bir karar, herhangi bir görüşme henüz neticelenmedi, yapılmadı. İlerleyen süreçte en kısa sürede bu konuyla alakalı da genel merkezimiz bir karar alacaktır. Bir işbirliği olur mu, olmaz mı onu bilemem. Ama dolaştığım 30'a yakın il başkanlığında, parti tabanımızda, teşkilatlarımızda bundan sonraki süreçte ne olmadığımızı değil, ne olduğumuzu anlatacak bir şekilde seçime gitme arzu ve isteği çok yüksek.

"PARTİMİZİN SICAK BAKMADIĞINA DAİR TESPİTİMİZ VAR"
Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımızın da sıcak bakmadığına dair tespitimizi burada sizlerle net olarak paylaşabilirim ama nihai karar elbette partimizin ilgili organlarınındır. Bizim vazifemiz teşkilat başkanlığı olarak tabanla siz kıymetli teşkilat mensuplarından duyduğumuzu genel merkezimize, genel başkanımıza aktarmak, iletmektir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir