• DOLAR 32.265
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2403.002
  • ...
Keten tohumu neye iyi gelir? Keten tohumunun faydaları! Keten tohumu yağının faydaları ve kullanımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Keten bitkisinden elde edilen keten tohumu farklı iklim koşullarına uyum sağlar bu sebeple birçok ülkede yetişir. Keten tohumları  yaklaşık 5 mm uzunlukta olup yumurta şeklindedir. Kokusuz ve lezzetlidir. Peki keten tohumu neye iyi gelir? Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu yağının faydaları..

KETEN TOHUMU FAYDALARI

Sağlıklı yağ, lif ve antioksidan sağlayan keten tohumu diyabet, kolestrol, kanser ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Keten tohumu  oksidatif strese karşı kanserden ve kalp hastalıklarından korur.

YÜKSEK KOLESTROLE İYİ GELİR

Keten tohumu içerdiği lifler sayesinde dışkıyı yumuşatır. Böylece bağırsaklarda kolay emilim sağlanmış olur. Tok tutma özelliğine de sahip olan keten tohumuna ilişkin yapılan  araştırmalarda, günde 2 kaşık keten tohumu tüketenlerde kilo kaybı ve bel çevresinde incelme olduğu saptanmıştır.

KAN ŞEKERİNİ DE DENGELİYOR

Kan şekerini düşürmede etkili olan keten tohumunun diyabeti önlemede de faydalı sağladığı öne sürülüyor. 

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VAR

Keten tohumu, lignan içeriği sayesinde özellikle meme, kolon ve prostat kanserlerinin tümörlerinin gelişimini engellemede fayda sağlar. Keten tohumu tüketmenin meme kanseri riskini önlemi oranı yüzde 18 olduğu öne sürülmüştür. 

 

CİLDE DE İYİ GELİYOR

Cilt pürüzleri ve pullanma şikayetlerinde azalmasında fayda sağlar. Keten tohumu saça da faydalıdır.  Keten tohumundaki omega 3, saç köklerini beslerken kepek oluşumuna engel olup daha parlak bir görünüm verir. 

KETEN TOHUMU YAĞI FAYDALARI VE KULLANIMI

Zengin lif kaynağı olan keten tohumu yağı kan şekeri kontrolünde ve kolestrolün düşürülmesinde oldukça faydalıdır. Bitki bazlı ALA yağ asitlerinin kalp sağlığına faydaları olduğu  öne sürülmüştür. Sindirim sistemini de düzenleyen keten tohumu yağı nasıl kullanılır;

 Cilde sürerek de kullanılabilen keten tohumu yağı salata veya yoğurt ile, soğuk mezeler ile veya yemeklerde sonradan soğuk ilave edilerek kullanılabilir. Kızartma yağı olarak kullanılmamalıdır. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir