• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Ürdün ve Suriye uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleyi görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA'nın haberine göre Ürdün ve Suriye, iki ülke arasındaki sınırda uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele etmek amacıyla güvenlik toplantısı düzenledi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, toplantıya Ürdün Genelkurmay Başkanı Yusuf el-Huneyti ve İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ahmed Husni ile Suriye Savunma Bakanı Korgeneral Ali Mahmud Abbas ve İstihbarat Başkanı Tümgeneral Husam Luka katıldı.

Görüşmede, uyuşturucu tehlikesi, üretim ve kaçakçılık kaynakları ile kaçakçılık operasyonlarını organize eden, yöneten ve uyuşturucunun sınırdan kaçak yollarla Ürdün'e girişini yürüten taraflarla mücadelede işbirliği ele alındı.

Taraflar ayrıca, kaçakçılıkla mücadele ve tüm bölge için giderek artan bu tehlikeye karşı koymak için gerekli önlemleri görüştü.

Amman'da 1 Mayıs'ta düzenlenen Suriye konulu toplantı sonrasında, iki ülke arasında oluşturulan ortak komite, bu organizasyon ile ilk toplantısını yapmış oldu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, 1 Mayıs'ta Amman'da bir araya gelmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir