• DOLAR 32.183
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2501.457
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı Adana’da katledilen Şehit Sacit Pişgin’in taziyelerini kabul ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan menfur saldırı ile alakalı HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saldırının nedeninin HÜDA PAR'ın ilkesel duruşu ve İslami bir siyaset yürütmesi olduğuna vurgu yapan Alpaya, birilerinin hesabına gelmediği için HÜDA PAR'ın hedef gösterildiğini söyledi.

Alpaya, dürüst siyaset, gerçek adalet şiarıyla yürüdükleri bu yolda çizgilerini bozmayacaklarını, bu çizgide yürümeye devam edeceklerini ve inandıkları davayı sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

"Şehit kardeşimiz için 3 gün boyunca taziyeleri kabul edeceğiz"

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, "Malumunuz dün 17:40 saatlerinde Adana İl Başkanlığımızda bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırı yapılırken İl Başkanımız Salih Çelik ve İl Sekreteri Sacit Pişgin namazdaydı. Bu saldırıda Sacit Pişgin şehit oldu, İl Başkanımız Salih Çelik ise yaralandı. Hamdolsun İl Başkanımızın durumu iyi. Şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun. Bizler de İl Başkanlığımızda taziye kurup taziyeleri kabul ediyoruz. Taziyemiz saat 13 ile 17 saatleri arasında 3 gün sürecektir. Taziyemize gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul buyursun." dedi.

"Saldırı hakkında detaylı bilgimiz yok"

Alpaya, "Bu olay hakkında Adana Valiliğinin açıklamaları var. Yine sosyal medyada bazı paylaşımlar var. Genel merkezimiz de bu konu hakkında kısa açıklamalarda bulundu. Şu an için bir şeyler paylaşmamız doğru olmaz. Detaylı bilgi sahibi değiliz ancak saldırıyı gerçekleştiren kişinin 72 yaşlarında biri olduğu söylendi. Rabbim kardeşimizin şehadetini mübarek kılsın. Bizim ve tüm kardeşlerimizin başı sağ olsun. Allah bir daha böyle acıları göstermesin." ifadelerini kullandı.

"Bugüne kadar partimiz farklı zamanlarda pek çok saldırıya maruz kaldı"

"Bugüne kadar partimiz farklı zamanlarda pek çok saldırıya maruz kaldı. Temennimiz odur ki bu saldırılar son bulsun. Faillerin kısa sürede yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Seçim sürecinde partimize yönelik pek çok yetkilinin açıklamaları oldu ve partimizi hedef gösterdiler." diyen Alpaya, "Bugüne kadar parti olarak yaptığımız siyaset herkesçe malum. Biz hep dürüst siyaseti seçtik. İslami bir çizgimiz olduğu için pek çok kişinin hesabına gelmedi. İnsani ve İslami bir mücadele vermemiz pek çok kişinin hesabına gelmedi ve partimizi hedef gösterip çok ağır ithamlarda bulundular." ifadelerine yer verdi.

"Biz inandığımız davamızı sürdüreceğiz, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın"

Alpaya, "Temennimiz bu yanlışı yapanların bundan sonra bir daha bu yanlışa düşmemeleridir. HÜDA PAR'ın yaptığı siyaset herkesçe malum. Dürüst siyaset, gerçek adalet sloganı ile yola çıkan partimiz bugüne kadar böyle yürüdü ve bundan sonra da aynı çizgide de devam edecekler. Bu çizgide devam edeceğiz ve biz Allah'ın izniyle yolumuzdan ayrılmayacağız ve yolumuzu sürdüreceğiz. Biz inandığımız davamızı sürdüreceğiz inşallah. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir