• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
DBB KETEM’e mobil mamografi aracı hibe etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Kayapınar Şubesinin açılışı töreni gerçekleştirildi.

Programda Büyükşehir Belediyesince alınan ve 17 ilçede hizmet verecek mobil mamografi aracının teslimatı yapıldı.

Vali Su, törende yaptığı konuşmada, kentte her sektörde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet desteğiyle önemli çalışmaların gerçekleştiğini söyledi.

Tarım, ekonomi, sosyal, ticari, eğitim, kültür ve sağlık başta olmak üzere kentte çok ciddi yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Su, KETEM Kayapınar Şubesini ve mobil mamografi aracını vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.

“Vatandaşlarımızın sağlığı için tedbirler alıyoruz”

Hayattaki en önemli şeyin sağlık olduğuna dikkati çeken Vali Su, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımızın sağlığı, sağlıklı yaşamı için tedbirler alıyoruz. Bununla ilgili mobil aracı Büyükşehir Belediyemizce aldık, Sağlık Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Köylerde, kırsalda, diğer alanlarda vatandaşlarımızın kanserle ilgili teşhislerinde kullanma imkânımız olacak. Bu merkezimiz de buraya yakın yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın kanserle ilgili teşhislerinde yardımcı olacak.”

“Erken teşhis kanseri önler”

“Erken teşhis kanseri önler, kanserden korkma, geç kalmaktan kork.” diyen Vali Su, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlarımızı bilinçlendirme, eğitim çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. Temennimiz hiçbir vatandaşımızın hasta olmaması, ama hasta olduğu zaman da işte bu tür ünitelerimiz, eğitim yerlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecek”

Vali Su, kentte sağlık alanındaki çalışmalarla ilgili bilgi vererek şunları kaydetti:

“1000 yataklı şehir hastanemizin yatırımı devam ediyor. Yaklaşık 4 milyar lira değerinde. Bunun yanında Çermik'te 50 yataklı devlet hastanemiz bitmek üzere, Eğitim ve Araştırma Hastanemize ek bina yapıyoruz. Ergani'de 20 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezini tamamladık, hizmete açacağız. Dicle'de 60, Hani’de35 yataklı devlet hastanelerinin ihaleleri yapılacak. Lice ve Eğil’de yataklı hastane, Kulp’ta ek bina, Bismil’de ise 20 ünitelik ağız diş sağlığı merkezi yapıyoruz. Sağlığa yönelik ne ilimizde gerekiyorsa yapamaya devam edeceğiz.”

Vali Su, konuşmanın ardından KETEM Kayapınar Şubesi’nin açılışını gerçekleştirerek, merkezi ve mobil mamografi aracını inceledi.

Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir