• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Erdoğan:Mısır darbesinin arkasında israil var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı`nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan`ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bizi şiddete sevk etmek için tuzak kuranlar, tahrik edenler, provokasyonlara başvuranlar her zaman oldu. Bizi ezmek, yok etmek, silmek için kendilerine gerekçe, bahane arayanlar oldu. Hiçbirine bu gerekçeyi vermedik. Silah ve şiddet, davasının haklılığından kuşku duyanların yöntemidir. Silah ve şiddet arkasına halk desteğini almayanların yöntemidir. Biz davamızın haklılığına, halkımızın hissiyatına güvendik ve gayrimeşru yollara hiç bir zaman tevessül etmedik"

"İşte şu anda Batı`nın demokrasi sandık değildir veya demokrasi sadece sandık değildir mantığı o zaman da işlendi ve şimdi bunu yine işlemek isteyenler var. Ama biz diyoruz ki demokrasinin yolu sandıktan geçer, sandık milli iradenin ta kendisidir. Şu anda işte Mısır`da uygulanan da budur. Mısır`da ne diyorlar `demokrasi sandık değildir`, arkasında neresi var, İsrail var"

"Diktatör görmek isteyen Mısır`a baksın. Diktatörlükten bahsediyorlar, kimse kusura bakmasın, diktatörlüğün olduğu yerde hiç kimse diktatör kelimesini ağzına dahi alamaz. Diktatörlüğün olduğu yerde gazeteler, dergiler, televizyonlar sabah akşam `diktatör` ifadesini kullanamaz, sallandırırlar"

"Türkiye`yi o eski günlerine taşımak isteyen, bunun için pusuda bekleyenler var. Bu kadro, bu teşkilat olarak sizler tıpkı Sultan Alparslan gibi omuzlarınızda bir milletin mesuliyetini taşıyorsunuz. Sizler, tıpkı Sultan Fatih gibi omuzlarınızda bir milletin talihini değiştirecek sorumluluk taşıyorsunuz. Bu AK teşkilat, tıpkı Gazi Mustafa Kemal gibi, tıpkı Kurtuluş Savaşı`nın kahramanları gibi tarihin akışını değiştirecek bir vazifeyi yüreklerinizde taşıyorsunuz. Büyük Türkiye davasına kast edenler karşısında her biriniz bir kahraman, her biriniz bir lider, bir muhafız, bir nöbetçi şuuruyla demokrasinin önünde siper almak zorundasınız"

"Batı`nın Mısır`da yaşananlara `darbe` diyemiyor. Bunun yenilir, yutulur hiç bir yanı yok. Bu, siyasi literatürde bal gibi, dört dörtlük darbedir. Bu darbede kan vardır, yaralılar vardır. Babasının elleri üzerinde, altı aylık yavrular, bu darbede 17 yaşındaki Esma, kadınlar vardır. Bu darbede insanlar acımasızca öldürülmüş ve bu sayı bini aşmıştır, yaralılar 5 bini aştı"

"Siz o Müslüman kardeşlerinize nasıl silah doğrultuyorsunuz, nasıl bomba yağdırıyorsunuz? Sizin zerre kadar inancınızda, imanınızda bir titreme yok mu? Hiç bir zaman hukuka uygun olmayan talimata uyulmaz. Burada size böyle bir talimat veriliyorsa ve bu hukuksuzsa siz kalkıp da bunun karşısında o insanları öldüremezsiniz"

"Şu anda İslam Dünyası adeta Hazreti Yusuf`u kuyuya atan kardeşlerden farksız durumdadır. Ama Rabbim nasıl ki o Yusuf`u kuyudan çıkarıp Mısır`a sultan ettiyse, nasıl ki o kardeşleri Yusuf karşısında mahcup ettiyse bugün de kardeşlerinin ihanetine rağmen Mısır halkının, Mısır`ı idare etmesinin önüne hiç kimse geçemeyecektir"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir