• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Öğrenci kayıtlarıyla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Öğrencilerin kayıt işlemlerini e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirileceğini belirten Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9'uncu sınıflarına; ortaokulların 8'inci sınıfını tamamlayan, daha önceki öğretim yıllarında tamamlamış ve herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayanlar ile örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt-kabul şartlarını taşıyanların, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt işlemlerini; 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında https://e-okul.meb.gov.tr adresinden bölge sınırlaması olmaksızın 10 okulu tercih edebileceklerini belirtti.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında sınavsız öğrenci alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumların bünyesindeki ortaöğretim kurumlarının "meslek lisesi" ile çok programlı liselerin bünyesindeki "genel lise", "meslek lisesi" ve "imam hatip lisesi" programları ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların "imam hatip lisesi" programlarının 9'uncu sınıflarına öğrenci kayıtları, e-Kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirileceği bildirildi.

Öğrenciler sınavsız olarak hangi liseleri tercih edebilecek?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge hakkında açıklamalarda bulunan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, program türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bünyesinde 'genel lise' bulunan çok programlı liseleri tercih edebileceğini aktararak, "Yerleştirilen öğrencilerin ortak 9'uncu sınıfa kayıtları yapılacak, 10'uncu sınıftan itibaren "genel lise" program türünde öğrenim göreceklerdir. Çok programlı liselerde adaylar meslek liselerini, imam hatip liselerini veya genel lise program türünü tercih edebilecekler ancak yalnız bir okul türünde öğrenim göreceklerdir. Yerleştirme işlemleri aday başvurularının, belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda; Yerleştirme işlemleri, ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanı ortalaması, eşitlik halinde tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacaktır. Herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrencilerin söz konusu okulların ikili öğretime geçişleri yapılarak öğrenim görmeleri sağlanacak. Öğrencilerin tercih başvuruları tamamlandıktan sonra sonuçlar 02 Eylül 2013 tarihinde Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr resmi internet adresinden ilan edilecektir." dedi.
Yerleştirme sonuçlarına değinen Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, kesin kayıt işlemlerinin okul müdürlüklerince 02-13 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacağını, "2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" esasları ile yatılı bölge ortaokuluna mezunlarından ise söz konusu ortaöğretim kurumlarını yatılı olarak yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtlarında e-kayıt başvurusu şartı aranmayacağını belirti.

Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında görev yapmakta olan yönetici, öğretmen ve diğer personelin çocuklarının yeni kayıtları, istemeleri halinde görevli oldukları okullara yapılabileceğini belirtti.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, Öğrenci velilerinin kayıtlarla ilgili herhangi bir sorun yaşamamaları için Mesleki Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz ile Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Cemal Arvas başkanlığında kayıt-kabul komisyonu oluşturulduğunu belirterek, komisyon üyelerine teşekkür etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir