• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
SES: Ek ödemelerin tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- SES Diyarbakır Şubesi toplu iş sözleşmesiyle ilgili aile ve sosyal il müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına SES Diyarbakır Şube Başkanı Hülya Uyanık, Aile Sosyal İl Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Mehmet Gezer ve çok sayıda sağlıkçı katıldı. Açıklamayı Aile Sosyal İl Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Mehmet Gezer okudu.

 

Aile Sosyal İl Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Gezer, Yıllardır siyasi iktidarlar tarafından grev ve demokratik toplu sözleşme haklarının tanınmamakta olduğunu ve 1990'lı yıllardan başlayan sendikal örgütlenmelerinin farklı engellerle karşılaşmaya devam ettiğini belirtti.

 

Demokratik toplu iş sözleşmesini görmezden gelenleri uyarmak, toplu sözleşme taleplerini ifade etmek ve fiilen kullandıkları grev haklarının yasal güvenceye kavuşturulması için toplandıklarını ifade eden Aile Sosyal İl Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Gezer, "30 yılı aşkın süredir kamu hizmetleri tasfiye edilerek piyasa mekanizmalarına terk edilmekte, ticarileştirilerek özelleştirilmektedir" dedi.

 

Gezer, sosyal hizmetin kamusal yapısını ortadan kaldıran uygulamaların başlatıldığını açıklayarak, "Kreşler, çocuk yuvaları, huzur evleri, kadın sığınma evleri ve en son yetiştirme yurtları kapatılmaya başlanmış, hizmet devletin güdümünden çıkarılmıştır" ifadelerine yer verdi.

 

Gezer yapılan basın açıklamasında ayrıca, "Sağlık ve Sosyal Hizmet İşkolunda çalışanların tümü kadrolu olmalıdır. Sağlık ve Sosyal Hizmet İşkolunda çalışanların tümü açlık sınırı seviyesine kadar gelir vergisinden muaf olmalıdır. Ek ödemelerin tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır" gibi taleplerde bulundu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir