• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Saraçhane-Adeviyye Kardeşliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul`un Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı`nda bir araya gelen binlerce kişi Mısır`daki kardeşlerine selam gönderirken, cuntaya da lanetler okudu.

"Şehit Esma yolun yolumuz"
İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu önderliğinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bir araya gelen binlerce kişi, "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Şehit Esma yolun yolumuz", "Uyan, diren, özgürleş", "Kardeşlik, adalet, özgürlük" sloganları atarak Mısır`daki kardeşlerine destek oldu.

Saraçhane Parkı`nda düzenlen protesto eylemine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı. Protesto eylemine katılan Belediye Başkanı Demir toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yaptı.

Mısır`da insanların katledilmeye devam edildiğini söyleyen Demir, "Mısır`da kanları pahasına mücadelesine devam eden insanlara sadece bir ülke sahip çıktı. O ülkede Türkiye`dir. Sadece attıkları oyların hakkını arayan, oyum nerede deyip elinde bir sopası dahi olmayan insanların karşılaştığı duruma bakın. Mısırlı kardeşlerimiz kanları pahasına insanlığa ders verecek muazzam bir iş yapıyor. Halid Meşal, Mavi Marmara olayında şehit olan 9 kardeşimiz için, `Onlar bize ulaşamadılar ama onların kanı Gazze`ye ulaştı.` demişti. Ben de Mısır`da şehit olan kardeşlerimizin akan kanının dünyadaki bütün mazlum Müslümanlara ulaştığını düşünüyorum." dedi.

Parkta Akşam ve Yatsı namaz kılan Müslümanlar gecenin ilerleyen saatlerinde sessiz bir şekilde dağıldı. (Ali Fidancı/Selman Tuğrul/ İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir