• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Şanlıurfa'da seçimlerde şaibe iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği Başkanı Kenan Karataş, 2009 Yerel seçimlerinde 3 bin seçmenin Karaköprü ilçesine dışarıdan kaydırıldığını öne sürdü.
2009'daki yerel seçimlerde Karaköprü seçmeninin 5 bin 400 oyunu alan adayın belediye başkanı seçilebildiğini belirten Karataş" Ancak Karaköprü sakinlerinin de yakından bildiği gibi, dışarıdan ilçeye kaydırılan seçmen sayısı 3 binlerle izah edilmekteydi. Ve 5 bin gibi bir oyla seçimden başarıyla çıkabileceğiniz bir yarışta, 3 bin oyun ne kadar önemli olduğunu anlamak güç olmamaktadır. Dağlara, taşlara, boş arsalara, ahır ve kümeslere yazdırılan seçmenler, seçimin kaderini Karaköprü seçmeninin tercihi dışında vuku bulduğuna da bir kanıttır."dedi.

Karataş ,2014 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlere de şimdiden şaibe karıştığını iddia ederek konuşmasını şöyle sürdürdü"2009 Yerel Seçimlerine hile karıştırıldığı aşikârdır. Biz geçmişte yaşanan bu sahtekârlığı2014'te yaşatmamaya kararlıyız. Derneğimiz çatısı altında bir komisyon oluşturduk.2 aydır çalışmasını sürdüren komisyon, inanılmaz sonuçlara ulaşmıştır. Türkiye'nin her bölgesinden İlçemize oy kaydırılmaktadır. Yani şuan kaydırılan bu oylar yaşanacak olan yerel seçimlerin kaderini etkileyebilecek bir rakama ulaşmıştır. Bizim tek isteğimiz bu iddiaları araştırmak üzere resmi bir komisyon oluşturulmasıdır. Aksi takdirde halkların eşitlik ilkesine, adayların eşitlik ilkesine, toplumun eşitlik ilkesine büyük bir darbe vurulmuş olunacaktır. Ben buradan Valimiz dâhil olmak üzere tüm yetkili mercileri göreve çağırıyoruz." diye konuştu.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir