• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
GÜNFİAD'tan doktor tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- GÜNFİAD (Güneydoğu Anadolu Dernekler Federasyonu ) Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, yazılı basın açıklaması yaparak Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Devlet Hastanesinde bulunan doktor sayısının yetersiz olduğunu söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Suriye sınırına sıfır kilometre uzaklıkta olan Şanlıurfa Ceylanpınar'da incelemelerde bulunan GÜNFİAD Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki uzman doktor yetersizliğini ileri sürerek ilçe halkının adeta ölümle boğuştuğunu söyledi.

Açıklamasının devamında Söylemez, "Bizler savaş yüzünden mağdur olan bir halka kucağımızı açarken kendi halkımızı bile bile ölüme terk edemeyiz. Ceylanpınar savaş bölgesi olduğu için bugün, Ceylanpınar Devlet Hastanesi her uzman doktordan en az iki tane doktorun bulunması gereken bir hastane konumunda olmalıydı. Merkez nüfusu 40 bin olan bir ilçedeki hastanede üroloji, göz, dâhiliye, iç hastalıkları, anestezi, nöroloji doktorların olmaması, ambulans yetersizliği ve EKG cihazının elektrik voltajındaki düşüş nedeniyle çalışmaması tam bir fiyaskodur. 10 milletvekilinin her biri bir uzman doktor getirseydi bu sorun çözülürdü" dedi.

Konuyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile de paylaşacaklarını ifade eden söylemez, vatandaşların Devlet eliyle mağdur edilmesinin üzücü bir olay olduğunu belirtti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir