• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Sağ-Çev 4 yıllık faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları, Hak ve Özgürlükler Platformu ve Kur'an Nesli Platformu'na üye olan ve Batman'da faaliyet yürüten Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev), 2009 -2013 yılları arasında yaptığı faaliyet raporunu açıkladı.


Faaliyet raporunu açıklayan Sağ-Çev Derneği Başkanı Ömer Faruk Dursun, 2009 yılında kurulan derneklerinin çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, "Yapılan tüm faaliyetlerimiz, halkımızın teveccühüne mazhar olmuş önemli çalışmalara imza atmıştır. Daha güçlü ve kalıcı hizmetlerin devamı için derneğimiz, Kur'an Nesli Platformu, Hak ve Özgürlükler Platformu ve Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye olmuş, çalışmalarını bu yönde de üstüne düşen sorumluluğu en iyi bir biçimde yerine getirmeye çalışmıştır" dedi.


Dursun, bu güne kadar ağırlıklı olarak sağlık alanında çalışmalarını yürüten derneklerinin yüzlerce gönüllü ve üyelerinin kan bağışı neticesinde kan bulmada sıkıntı yaşayan tüm vatandaşların kan taleplerinin yerine getirildiğini söyledi.


Dursun, "Derneğimiz, Batman'da ve gerektiğinde Batman dışında da kan talebi olan yüzlerce vatandaşın bu anlamda ihtiyaçları sırf Allah rızası gözetilerek herhangi bir maddi karşılık gözetilmeden yerine getirmiştir. Sürekli rahatsızlığı olup da bizden düzenli olarak kan alan hastalarımız mevcuttur. Derneğimiz, şehir dışından ve şehir içinden hastaneye yatan hasta ziyaretleri ve ihtiyaçları hususunda üyelerimizle gidermeye çalışmış yaralara bir nebzede olsa merhem olmaya çalışmıştır" ifadelerini kullandı.


Üyesi oldukları platformların sağlık yönündeki ihtiyaçlarını üstlendiklerini kaydeden Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle kutlu doğum mevlit etkinliklerinde hemşire, ambulans, sağlık personeli ve doktor ihtiyacının giderilmesinde ön ayak olmuş üzerine düşen tüm sorumluluğu naçizane yerine getirmiştir. Ayrıca son iki yıldır yapılan Müslüman Gençlik Haftası etkinliklerine derneğimiz tertip komitesinde yer alarak faaliyetlerde aktif rol almıştır. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da derneğimiz muhtaç aileleri unutmayıp Umut Der'e destek olma adına gönüllü ve üyelerimizle yardım faaliyetlerinde bilfiil katkıda bulunduk. Her hafta cuma akşamları dernek bünyesinde gönüllü hocalarımız tarafından kültürel seminerler verilmektedir."


2009'dan bu yana bine yakın kişinin kan ihtiyacını karşıladıklarına dikkat çeken Dursun, Van depreminde de stantlar açarak mağdur olan halka yardımlarda bulunduklarını ve yaralıların kan ihtiyaçlarını giderme hususunda ellerinden gelen tüm çabayı harcadıklarını söyledi.


Tek gayemiz Allah rızasıdır
Özellikle kan bağışı yapmak isteyen gönüllülere ihtiyaçlarının olduğunun altını çizen Dursun, "Özellikle sık rastlanamayan kan gruplarına ihtiyaçlarımız vardır. Halkımızdan isteğimiz, derneğimize başvurup kan bağışçısı olarak yazdırabilirler. Şuan da bize kayıtlı yaklaşık 500 kan bağışçımız var. Fakat bu sayı yeterli değildir. Bunun yeterli olabilmesi ve halkımıza daha faydalı olabilmemiz için bizim üye ve gönüllülere ihtiyacımız vardır. Bizim maddi hiçbir karşılığımız yoktur. Tek gayemiz Allah rızasıdır" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir