• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Hamas Tüm Bölge ve Dünyaya Ambargo Çağrısında Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bölgedeki ve dünyadaki bütün kalp ve vicdan sahibi güçleri Gazze Şeridi`ne uygulanan boğucu ablukayı kırmak için çalışmaya davet etti.

Gazze Şeridi sınırındaki tünellerin ve Rafah Sınır Kapısı`nın neredeyse tamamen kapatıldığına dikkat çeken Hamas Hareketi, Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukanın deniz yoluyla kırılması çağrısında bulundu.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride Ebu Zuhri, Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukayı kırmak için son gelişmelerin ardından en büyük deniz filosunun oluşturulmasını istedi.

Gazze Şeridi, 2006 yılından bu yana boğucu bir ablukaya maruz kalıyor. Gazze Şeridi`ne uygulanan bu haksız abluka, Mısır`da yaşanan 30 Temmuz olaylarının ardından daha önce görülmemiş şekilde ağırlaştı.

Mısır ordusu, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır bölgesinde bulunan tünelleri yıktı. Gazze Şeridi`ne ticari malların girişine izin vermeyen Mısır cuntası, Rafah Sınır Kapısı`nı da kapattı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir