• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Paris`te binlerce kişi Mısır için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA- Başkent Paris`te toplanan binlerce kişi Mısır`daki katliamları protesto etti. Avrupa Peygamber Sevdalılarının da destek verdiği yürüyüş Paris Özgürlük Anıtı`nın önünde başladı, Chatelet Tren İstasyonu`nda son buldu. Saat 18.00`de başlayan yürüyüş yaklaşık 2 saat devam ederken sık sık sloganlar atıldı.

Protestocular yürüyüşte özellikle Fransız medyasının Mısır`daki haberleri gercek yansıtmamasını protesto ettiler.

Yürüyüş boyunca"Terörist sisi Katil sisi Kriminel sisi defol git , terörist ABD, askeri darbeye hayır, Sisi baybay demokrasi hoşgeldin, Bizler Mürsi`nin yanındayız, Fransız medyası gercekleri istiyoruz" diye sloganları atıldı.
Protesto sırasında yapılan konuşmalarda Mısır`daki vahşet anlatıldı, darbeci ordu lanetlendi.

Konuşmalarda Mısır`daki durumun kritik olduğu bu ülkede insanlık suçunun işlendiğini dikkat çekilirken Avrupa Birliği, Amerika, Fransa ve Arap ülkelerinin bu vahşete son vermemeleri için en kısa zamanda ciddi adımlar atması gerektiğine vurgu yapıldı.
Eylemde, katliamlar esnasında Mısır`da Adeviye Meydanı`nda olan ve ismini vermek istemeyen bir doktor orada gördüklerini ve yaşadıklarını anlattı. Mısırlı doktor şöyle konuştu: " Ben ayak hastalıkları doktoruyum. İlk çatışmalar başladığında bulunduğumuz cadıra hafif yaralıları getiriyordular birden ne olduysa yaralılar artmaya başladı. Hemen hemen hepsi ya kafasından yada göğsünden kurşun alan genç, yaşlı, çoçuk ve kadınlardı. Artık yaralılara yetişemiyorduk. Şimdi orda binlerce ölü ve yaralı var ordaki vahşeti kimse tahmin edemez." Mısırlı doktorun konuşması sırasında bazı protestocuların göz yaşı döktükleri görüldü.

Protesto sırasında konuşma yapan bir Fransız bayan ise, Fransız medyasına sert tepki göstererek Fransız medyasının Mısır`daki haberleri çarpıttığını söyledi. Fransız kadın, Fransız medyasının Mısır`daki katliam haberlerini geçiştirdiğini söyleyerek kendisinin haberleri Arap kanallarından takip ettiğini söyledi.

Avrupa Peygamber Sevdalıları da yürüyüşe destek verdi
Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformunun da destek verdiği yürüyüşte Platform adına Muhammed Elçi bir konuşma yaptı. Elçi eylemcilere hitaben, "Size Türkiye`den, Ankara`dan, Diyarbakır`dan selam getirdim, bu gün Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda toplanan yüz binlerin selamını getirdim. Buradan Mısır`ın direnen halkına selam." dedi.
Yüce Allah`ın Firavunu nasıl suda boğduysa bu günkü firavunları da boğacağını ifade eden Elçi, Yüce Allah`ın kendisi için mücadele edenleri yardımsız bırakmayacağını söyledi. Elçi`nin konuşması sırasında protestocuların Türkiye lehine slogan attıkları görüldü. Yürüyüş esnasında katliamın simulasyonu yapıldı azda olsa orda neler olduğunun hatırlanması dileğiyle.

Protestocular Salı günü Suudi Arabistan`nın konsolosluğunun önünde buluşma sözü vererek sessiz bir şekilde dağıldılar.

(Enes Suiçer-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir